Volkan taşı olarak da adlandırılan obsidyen taşı yarı değerli bir taş olma özelliğine sahiptir. Yanardağlardaki lavların kristalleşme söz konusu olmadan hızlı bir şekilde soğuması sonucu oluşan obsidyen taşı bu nedenle volkanik kökenli bir doğal taş olarak tanımlanır. Kristal bir yapıda olmadığı için çok ince ve keskin kenarlıdır. Yapısında ortalama %70 silisyum bulunan obsidyen taşının sertlik derecesi 5 ila 5.5 arasında değişir.


Cam gibi parlak bir görünüme sahip olan obsidyen taşı çoğunlukla siyah renklidir. Kayaçlar üzerinde geçirdikleri evreler sonucu aralarında yeşil, mavi, kahverengi, gri ve kırmızı tonlarının bulunduğu farklı renklerde görülmeleri mümkündür. 


Obsidyen taşı tarih boyunca pek çok farklı amaçla kullanılmıştır. Sahip olduğu keskin kenarlar sayesinde obsidyen taşı, tarih öncesi dönemlerde silah ve alet yapımında kullanılmıştır. Dekoratif amaçlarla kullanımına sıklıkla rastlanan obsidyen taşı heykelcilik ve takı yapımında da kullanılabilir. 


Spritüel ve metafizik alanlarda obsidyen taşı enerjiyi dengeleyen, kötü enerjileri uzaklaştıran ve kişisel koruma amacıyla kullanılan bir taş olma özelliğine sahiptir. Farklı renklerinin ve türlerinin her birinin farklı özelliklere ve enerjilere sahip olduğuna inanılır.

Obsidyen Taşının Özellikleri Nelerdir?


Obsidyen taşının en önemli özelliği, sahip olduğu güçlü enerjiyle koruyucu bir taş olmasıdır. Psişik konularda kötü enerjilerden, düzenli bir şekilde çalışmayan çakralardan ve aurada biriken olumsuzluklardan bedenin arınmasını sağlar. 


Ruha şifa vererek iyi enerjileri çekmeye yardımcı olur. Kişinin bilinçaltındaki göre benliği kusurlardan, zayıflıklardan ve korkulardan arındırmayı sağlar. Üçüncü göz, kök ve kalp çakralarıyla uyumlayan obsidyen taşının diğer bir özelliği sezgileri güçlendirmesidir.


Obsidyen taşı tamamen büyümeyi teşvik eden, kişiyi koruyan ve bu dünyada kendini nasıl güvende hissettiğinin özünü oluşturan kök çakrayla bağlantı kurmakla ilgili bir doğal taştır. Yalnızca zihinsel düzeyde ayarlamalar yapmakla kalmaz; aynı zamanda fiziksel ve ruhsal bedenin hizada tutulması amacıyla çalışır.


Obsidyen taşı öfke, kin, kızgınlık ve nefret gibi olumsuz duyguların serbest kalmasına yardımcı olur. Vücutta biriken negatif enerjilerin temizlenmesini sağlayan obsidyen taşı aynı zamanda kişiyi mantıklı düşünme yolunda teşvik edici bir doğal taştır. Aynı zamanda kişinin kendi gücünü fark etmesine ve ortaya çıkarmasına katkıda bulunur. Gerginliği azaltır ve kişiyi rahatlatır.


doğal taş fiyatları
 


Obsidyen taşı aynı zamanda meditasyon sırasında kullanılabilecek doğal taşlardan biridir. Rüyaları berraklaştırma özelliğine sahip olan obsidyen taşı, geleceğe dair ipucu veren rüyaları görme imkanı sunar. Günlük hayatta karşılaşılabilen problemleri kolayca çözme yeteneği kazandırır. 


Kişinin hayatını yenileyen ve dönüştüren bir etkisi olduğuna inanılan obsidyen taşı, çevresel faktörlerden gelen negatif enerjilere karşı bir koruma kalkanı oluşturma görevini üstlenir. Aynı zamanda kişinin duygularının dengelenmesine yardımcı olur. 


Tüm bunların yanı sıra obsidyen taşı kişinin tüm olumsuz durum ve duygularını giderir, pozitif enerjiyi çağırmaya yardımcı olur. Kişinin derin bir benliğe kavuşmasına ön ayak olarak kendisinin tüm farklı açılarıyla yüzleşmesini sağlar. Sahtelikten uzaklaştıran obsidyen taşı psişik saldırı olduğu durumlarda taşıyan kişinin güvende ve güçlü olmasına yardımcı olur. Kişinin kendi bedenindeki kaybolmuşluk ve boşluk hissinin giderilmesine katkıda bulunur. Terapi gücü yüksek olduğundan taşıyan kişinin üzerindeki stresi ve gerginliği azaltma etkisi sağlar. Taşıyan kişinin öz güvenini ve enerjisini yükseltir. Aynı zamanda kişinin mantıklı bir şekilde düşünmesi ve doğru kararlar alması için yol gösterici bir doğal taş olarak kabul edilir.

Obsidyen Taşının Faydaları Nelerdir?


Obsidyen taşı ruhsal olduğu gibi bedensel açıdan da pek çok faydayı beraberinde getirir. Obsidyen taşının takı olarak kişinin üzerinde taşınması ya da yaşam alanında bulundurulması, taşın faydalarından en iyi şekilde yararlanma imkanı sunar. Obsidyen taşının şifalı etkisinden optimum fayda sağlanması için taşın cilde temas ettirilmesi önerilir.


Obsidyen taşının karaciğerin temizlenmesine yardımcı olduğuna, eklem ve bacak ağrılarına iyi geldiğine inanılır. Kan dolaşımının sağlıklı bir şekilde devamlılığını destekler. Safra kesesi rahatsızlıklarının tedavisine katkıda bulunan obsidyen taşı, aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirici etkiye sahiptir.


Vücudu gençleştirerek daha dinamik ve canlı bir görünüme sahip olmaya yardımcı olur. Vitaminlerin ve minerallerin emilmesi ve özümsenmesi sürecine katkıda bulunur. Bedendeki su dengesini koruyarak deri hastalıklarının tedavisine fayda sağlar. Aynı zamanda obsidyen taşının kemiklerin güçlenmesi için faydalı bir doğal taş olduğu düşünülür. Obsidyen taşı detoks yapmaya yardımcı olur. Koruyucu ve derinlemesine bir iyileşme sağlayarak vücudun dengede olması sürecini destekler. 


Akciğerlerdeki doku hasarlarının onarımına yardımcı olduğuna inanılan obsidyen taşı, ayrıca sindirim sistemini düzenleyerek mide sorunlarını giderir. Kronik yorgunluktan kurtulma amacıyla kullanılabilen obsidyen taşı; stres, depresyon ve anksiyete kaynaklı olarak yaşanan sorunların rahatlatılmasını sağlayan güçlü bir enerjiye sahiptir. Obsidyen taşı bir süre avuç içinde tutulduğunda ellerin ve ayakların ısındığı görülebilir.

Gerçek Obsidyen Taşı Nasıl Anlaşılır?


Obsidyen taşının gerçek olup olmadığını anlamanın birkaç farklı yolu vardır. Bunların başında obsidyen taşının küçük bir parçasını kırmak gelir. Taş kırıldığında iç ve dış rengi, desenleri birbiriyle uyumlu olmalıdır. Sahte taşlarda iç ve dış görünüm birbirinden farklı olur. Bu sayede obsidyen taşının gerçekliği kolayca anlaşılabilir. 


Obsidyen taşının gerçekliğini anlamak için uygulanabilecek diğer yöntem ise taşı ısıya maruz bırakmaktır. Sahte obsidyen taşlarının rengi ve desenleri boya ile yapıldığından; ısıya maruz kalma halinde pul pul dökülme gibi reaksiyonların gözlemlenmesi söz konusu olur. Bir doğal taşın etkisini göstermesi için gerçek olması şarttır. 


Siz de gerçek, kaliteli ve uygun fiyatlı doğal taşları incelemek ve satın almak için Huubay’ı ziyaret edebilirsiniz. Seçtiğiniz doğal taşları Huubay’ın hızlı ve güvenilir ödeme yöntemlerinden faydalanarak satın alma avantajından faydalanabilirsiniz.


doğal taş

Obsidyen Taşının Temizliği Nasıl Yapılır?


Obsidyen taşının yapısı diğer doğal taşlara nazaran daha kırılgandır. Obsidyen taşına özensiz temizleme yöntemleri uygulanırsa; taşın cilası kaybolabilir ve yüzeyinde çizikler meydana gelebilir. Bu nedenle obsidyen taşının sabunlu suyla yumuşak bir bez yardımıyla silinmesi doğru bir temizleme yöntemi olabilir. Daha sonra sabun kalıntılarından arınması için bir kez daha suyla silinmelidir. Obsidyen taşı kesinlikle sert kimyasal ürünler kullanılarak temizlenmemelidir. 


Obsidyen taşı satın alındıktan hemen sonra ve kullanım sıklığına bağlı olmak kaydıyla enerjisinin temizlenmesi gerekir. Taşta biriken negatif enerjilerin arındırılmaması halinde mide bulantısı ve baş ağrısı gibi reaksiyonlar meydana gelebilir. Doğal taşlara kullanım aşamasından temizliğine kadar yalnızca kullanan kişinin dokunması gerekir. Enerji boyutundaki temizlik için öncelikle taşın alındığı an birkaç yöntemden biri seçilmeli ve taş temizlenmelidir.


Obsidyen taşının temizlenmesi amacıyla uygulanabilecek yöntemlerden biri, taşın toprağa gömülmesi ve bir gün boyunca bekletilmesidir. Bu aşamada yalnızca bu iş için belirlenen bir saksının kullanılması ve doğal taş temizliğinin burada yapılması gerekir. 


Adaçayı ya da sandal ağacı yakarak dumanıyla tütsülemek obsidyen taşının temizlenmesi amacıyla uygulanabilecek yöntemlerden biridir. Obsidyen taşını negatif enerjilerden arındırmak için tuz lambası kullanılması da mümkündür. Bir taşın arınması enerjinin yenilenmesi anlamına gelir. Taşın şifa gücünü en iyi şekilde aktarması için sık sık temizlenmesi önemlidir.