22 Aralık - 20 Ocak tarihleri arasında doğan oğlak burcu mensuplarının yönetici gezegeni Satürn’dür. Toprak elementinden ve öncü nitelikteki oğlak burçları hırslı ve azimlidirler. Ne istediğini bilir ve bu hedefe doğru planlı bir şekilde ilerlerler. Sabırlı, sorumluluk sahibi ve çalışkan oğlak burçları istemedikleri şeyleri yapmazlar. Paraya ve sosyal statüye önem verirler. Lüks ve kaliteli zevkleri olan oğlak burcu mensupları kendilerini entellektüel açıdan beslemek isterler. Oğlak burçlarında cimriliğe varan bir eli sıkılık görülebilir.


Oğlak burçlarının soğuk görünümü insanların ona yaklaşırken çekinmesine neden olabilir. Oğlaklar insanlara zor güvenirler, zor arkadaş edinirler ve çevreleri çok kalabalık olmaz. Kurdukları dostluklar ise uzun sürer. Endişeli ve depresyona meyilli olurlar. Aile onlar için çok önemlidir. Her ne kadar ciddi bir görünümleri olsa da, bu görünüşün altında hassas, ilgiye ve sevgiye susamış biri vardır. 


Oğlak burcu mensupları duygularını göstermekte zorlanırlar. Duygusal zayıflıklarının kendilerine karşı kullanılmayacağına inandıkları takdirde, daha açık bir iletişim kurabilirler. Geleneksel değerlere bağlı oğlaklar güvenilir, sözlerine ve partnerlerine sadık kişilerdir. Riyakarlığı ve yalanı sevmezler. Oğlaklar otoriterdir ve onlarla iletişim kurarken zekalarına hitap etmek çok önemlidir.


Lal


Lal, oğlak burçları için en önemli doğal taşlardan biridir. Sevgili ve eşi temsil eden lal taşı, tutkunun taşı olarak bilinir. Negatif enerjiyi pozitif enerjiye çevirdiğine inanılır. Kristal kuvars ile birlikte kullanmak, lal taşının etkisini artırabilir. 


Lal, oğlak burçlarına enerji veren bir taştır. Ruhani dengeyi korumaya ve boşluğa düşme hissini engellemeye yardımcı olur. Stresi ve yorgunluk hissini azaltır. Öz güveni, iradeyi ve başarıyı destekler. Hayal gücünü besleyen lal, cinsel enerjiyi ve duyarlılığı artırma özelliğine sahiptir. Sosyal yaşamdaki ilişki kabiliyetini artırdığı gibi hormonal dengenin desteklenmesine yardımcı olur. Ayrıca düzensiz periyot, regl sancısı ve menopoz gibi durumlarda rahatlatıcı etkisi olduğu bilinir.


Turkuaz


Oğlak burcu için doğal taşlar denilince ilk akla gelenlerden biri turkuazdır. Denge taşı olarak da bilinen turkuaz taşı, taşıyan kişiye şans getirir. Kaygı problemleri yaşayanları olumlu etkileyen turkuaz, nazara karşı koruma sağlar. Tansiyon hastalıkları için dengeleyici olduğuna, kalp hastalıklarından koruduğuna ve sindirim problemlerine iyi geldiğine inanılır. Taşıyan kişinin bilgelik durumunu artıran turkuaz, huzur hissini tetikler. Böylece dert, keder ve hüzün anlarında kişinin kendini iyi hissetmesine yardımcı olur.


doğal taş fiyatları


Mavi Topaz


Olgunluk kattığına, olayları değerlendirme yetisini artırdığına ve altıncı hissi kuvvetlendirdiğine inanılan mavi topaz taşı oğlak burcuna iyi gelen doğal taşlar arasında yer alır. Neşe ve enerji veren mavi topaz taşı; kişiyi cesaretlendirir, kötü niyetlerden ve olaylardan korur. Boğaz rahatsızlıkları için tedavi edici olduğu gibi, bağışıklık sisteminin güçlenmesini ve zekanın desteklenmesini sağlar. Ruhsal gelişim sürecinde önemli bir role sahiptir. Mavi topaz taşı oğlak burcu mensuplarının sezgisel algısını ve iletişimini güçlendirir. Merhamet ve ilişki arasında denge kurmaya yardımcı olur. Ruha ve bedene iyi gelen mavi topaz taşı aynı zamanda kişinin affetmesini kolaylaştırır.


Akik Taşı


Ruhsal rahatlama sürecini destekleyen akik taşı, vücuttan negatif enerjinin atılmasına ve stresin azaltılmasına yardımcı olur. Akik taşı pragmatik düşünceyi teşvik eder. Cilt problemlerine, sindirim sistemi hastalıklarına, kalp ve kan damarlarına iyi geldiğine inanılır. Ağrı kesici etkisi olduğu düşünülen akik taşı, bir yandan kişinin huzurlu olmasını sağlarken diğer yandan negatif kişilere ve enerjilere karşı bir kalkan görevini üstlenir. 


Ametist


Ametist taşı ruh halini dengeleme ve mutluluğu yakalama amacıyla oğlak burçlarının en çok kullandığı doğal taşlardandır. Maddi ve manevi bağımlılıklardan kurtulmaya yardımcı olan ametist taşı, korkulara karşı da kullanılabilir. İletişimin ve bilgeliğin temsili ametist taşı, ruhsal farkındalığın artmasına yardımcı olur. Kötü enerjilere karşı kalkan olarak negatif enerjiyi pozitif enerjiye çevirir. Rahat ve ferah bir aura için ametist taşı kullanılabilir.


Ceroit


Ruhsal enerjisi çok kuvvetli olan ceroit taşının çakraları açtığına ve temizlediğine inanılır. Ametist taşıyla birlikte kullanıldığında etkisi artan ceroit taşı canlandırıcı etkiye sahiptir. Korkuları yenmeye yardımcı olur, korkuya dayalı seçimler yapmayı önler ve kişiye netlik kazandırır. Duygusal anlamda her şeyi başaracak güce sahip olmayı sağlar. İç görüyü ve algıyı güçlendiren ceroit taşı, analiz etme sürecini kolaylaştırır. Mevsim değişikliklerinde bağışıklığı destekleme ve duyma sorunlarına iyi gelme özelliği vardır. Ayrıca oğlak burçlarının sinirlerini yatıştırır ve kötü rüyalar görmelerini önler.


Florit


Oğlak burcu doğal taşları arasında yer alan diğer bir isim florittir. Yetersizlik duygusunu gidermeye ve dikkati toplamaya yardımcı olur. Karmaşık konularda netleşmeyi ve kesin bir duruş sergilemeyi destekler. Florit taşının huzur verici ve yatıştırıcı bir enerjisi vardır. Analiz gücünü ve konsantrasyonu güçlendirir. Baş ağrısı için faydalı olduğuna inanılır. 


İnci 


Kalsiyumu besleyen inci taşı, şans taşı olarak da bilinir. Kullanan kişinin talihini açtığına inanılır. Negatif enerjiyi uzaklaştırır ve kişiye pozitif enerjiyi çeker. Öz güvenin artmasına yardımcı olur. Güven sağlar, sezgileri güçlendirir ve güç duygusunu destekler.


Jasper


Oğlak burcunun enerjisini taşıyan jasper taşı, erdemin sembolüdür. Sağlık açısından faydalı bir doğal taş olan jasper taşı, kişinin fiziksel direncinin artmasına yardımcı olur. Karaciğer, mesane ve dalağı güçlendirdiğine inanılır. Sindirim sistemine iyi gelmesinin yanı sıra kan artışına ve bedenin toksinlerden arınmasına yardımcı olur. Erkeklerin hormonal dengesini destekler. Sevginin ve inancın simgesi olarak bilinen jasper taşı aynı zamanda gücü, cesareti ve bağımsızlığı simgeler. Çakraları dengeleme özelliği olduğuna inanılır. 


Kaplan Gözü


Oğlak burcu doğal taşlarından biri olan kaplan gözü, pozitif enerjiyi besleyen bir taştır. Stresten kaynaklanan baş ağrısını engellediğine inanılır. Büyü ve nazar gibi olumsuz inançlara karşı koruma sağlayan kaplan gözü taşı; sindirim sorunlarına iyi gelir. Kan dolaşımını düzenleme, alkol ve sigara gibi bağımlılıklara karşı iradeyi güçlendirme özelliği taşır. Özellikle astım hastalarının kaplan gözü taşını kullanması önerilir.


doğal taş


Mercan


Oğlak burcu doğal taşlarından biri olan mercan, kalbin ve dalağın güçlenmesine yardımcı olur. Solunumu destekleyen ve akciğerlere iyi gelen mercan taşı, bedenin dengede olmasını sağlar. Ruhsal anlayışı besleme, saygınlığı artırma, konsantrasyon sorunlarına yardımcı olma, saflığı ve dengeyi koruma gibi etkilere sahip olduğu düşünülen kaplan gözü taşı; hormonal sistemin dengesi üzerinde de etki sağlar. 


Malahit


Ağrıyı geçirme amacıyla sıklıkla kullanılan malahit taşının; karın ağrısına, kasılmalara ve romatizmaya iyi geldiğine inanılır. Uyumaya yardımcı olan malahit taşı, içsel acıların çözülmesi sürecini destekler. Bireysel olumsuzlukların neden olduğu duygusal getirileri önler. Duyguları dengeleme, cesaretin ve isteğin artmasını sağlama gibi etkileri vardır. Mide bulantısına, yolculuk tutmasına ve vertigoya iyi gelen malahit taşı aynı zamanda kalbi güçlendirir.


Siz de oğlak burcunun iyi yönlerini ortaya çıkarmak ve olumsuz yanlarını desteklemek için oğlak burcu doğal taşlarını kullanabilirsiniz. Oğlak burcu doğal taşları arasında yer alan taşları Huubay’ın kaliteli ürün yelpazesinde bulabilirsiniz. Kaliteli doğal taşları en uygun fiyatlarla satın alabilir, Huubay’ın güvenli ödeme yöntemlerini kullanarak alışverişinizi kolayca tamamlayabilirsiniz.