En popüler ve sevilen doğal taşlardan biri olan pembe kuvars, zarif bir görünüme sahiptir. Ancak fiziksel güzellikten çok daha fazlasına sahiptir. Pembe kuvars kendine özgü bir renge ve enerjiye sahiptir. İnsanlar arasında sevgi, şefkat ve iç huzurun sembolü bir doğal taş olarak kabul edilir. Mitolojide “kristal kuvars” olarak sınıflandırılan bir tür kuvars olan pembe kuvars taşının sahip olduğu renk çeşitliliği, kuvarsın iç yapısına bazı elementler eklenmesinden ya da izler halinde bulunmasından kaynaklanır. Pembe kuvars taşının rengi, demir ve titanyumun etkileşimine bağlı olarak ortaya çıkar. Çoğunlukla şeffaf ya da hafif bulanık bir pembe tona sahiptir.


Açık pembe renkli bu yarı değerli doğal taşın; bulunduğu ortama aşk, mutluluk, sevgi ve huzur getirdiğine inanılır. Çok eski çağlardan beri kullanılmakta olan pembe kuvars taşı en çok Brezilya, Hindistan ve Güney Afrika’da çıkarılmaktadır. Bileklik, yüzük ve kolye gibi takıların üretiminde sıklıkla kullanıldığı gibi pembe kuvars masaj aletleriyle cilt bakımı yapılması da mümkündür. Cilt bakımında kullanımı sıklıkla tercih edilen pembe kuvars taşı, cildi sıkılaştırma ve jawline etkisi yaratma özelliğine sahiptir. Antik Mısır döneminde pembe kuvars taşının yaşlanmayı geciktirici bir etkisi bulunduğuna inanılırdı. Pembe kuvars masaj taşının 2 türü bulunur: Gua Sha ve Face Roller.


Gua Sha modelinin kalp ve tırtıklı çeşitleri bulunur. İkisi de farklı yerlere uygulanır. Face Roller masaj taşı ise göz altlarına, alın kısmına ve kaşlara uygulanır. Pembe kuvars taşının kullanım amacı takı, meditasyon, dekorasyon ya da masaj gibi farklı nedenler olabilse de dikkat edilmesi gereken doğal ve kaliteli bir pembe kuvars satın almaktır. Pembe kuvars taşı ve diğer doğal taşları Huubay’ın zengin çeşitliliğe sahip ürünleri arasında bulabilir, kaliteli ürünleri ekonomik fiyatlarla satın alabilirsiniz.


doğal taş fiyatları

Pembe Kuvars Taşı Özellikleri


Aşk taşı olarak bilinen pembe kuvars taşının pek çok farklı özelliği vardır. Bu özelliklerden bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:


  • Kalp çakrasının taşı olan pembe kuvars taşı, taşıyan kişinin duygusal anlamda şifalanmasına yardımcı olur. 

  • Bulunduğu ortama aşk, mutluluk, huzur ve sevgi getirir.

  • Olumsuz düşünceleri temizleyerek koşulsuz aşka yer açar ve aşkı güçlendirir.

  • Bireyler arasındaki romantik bağları teşvik eder.

  • Stresi ve kaygıyı hafifleterek, rahat bir ortam oluşturur.

  • Öfkeyi ve kırgınlığı iyileştiren pembe kuvars taşı, kalbin rahatlamasına yardımcı olarak sakinlik kazandırır.

  • Pembe kuvars taşı; taşıyanların kendini keşfetmesine, tanımasına ve kendini sevmesine yardımcı olur.

  • Baş ağrısının azalmasını, kaygının ve stresin giderilmesine yardımcı olur.


Pembe Kuvars Taşı Faydaları


Pembe kuvars taşı sahip olduğu güçlü enerjiyle aşkı ve sevgiyi temsil eden bir doğal taştır. Romantizm, aşk, öz sevgi ve affetme konularında güçlü titreşimler yayan pembe kuvars taşının faydalarından bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:


  • Pembe kuvars, taşıyan kişiyi duygusal anlamda şifalandırmaya, travmaların ya da negatif düşüncelerin oluşturduğu duygusal travmaları yıkmaya yardımcı olur.

  • Yaydığı titreşimler olumsuz düşünceleri temizleyerek, sevgiye ve aşka yer açmayı sağlar.

  • Taşıyan kişinin yalnızca başkalarını değil kendisini de sevmesine yardımcı olur. Aynı şekilde taşıyan kişinin başkalarını da kendini de affetmesine katkıda bulunur.

  • Pembe kuvars taşı beden hücrelerini yenileme özelliğiyle hastalıkları tedavi etmeye ve beden direncini artırmaya yardımcı olur.

  • Böbrek, karaciğer, akciğer ve kalp gibi organların sistemlerini sağlıklı tutmayı sağlar.

  • Anjin, astım, yasa ve görme bozukluklarını iyileştirici etkisi olduğuna inanılır. 

  • Kişinin kendine değer vermesini sağlayıp öz güven duygusu vererek depresyona iyi gelir.

  • Geçmişten gelen olumsuzluklara takılmanın neden olduğu karanlık duyguların, daha olumlu düşüncelerle değiştirilmesine yardımcı olur.

  • Bulunduğu ortamdaki negatif enerjiyi yok ederek pozitif enerjiyi toplar ve biriktirir.

  • Duygusal dengeleyici özelliğiyle beyin fonksiyonlarını uyarır.

  • Kablosuz modem, telsiz ve cep telefonu gibi cihazlardan yayılan radyasyonu toplayan pembe kuvars; diğer kuvars grubu taşlarında olduğu gibi elektromanyetik alan temizliği gerçekleştirir.

  • Zihinsel konsantrasyonu kuvvetlendirmek pembe kuvars taşının bilinen faydaları arasında yer alır.

  • Kıyafet altında taşınıp tene temas ettirildiğinde, kişinin ortamdaki negatif enerjiden korunmasını sağlar.

  • Pembe kuvars taşının uykusuzluğa iyi geldiği ve kabus görmeyi engellediği bilinir.

  • Cildin yenilenmesine ve gençleşmesine yardımcı olur.

  • Kan dolaşımını hızlandırarak kalp hastalıklarına iyi gelir.

  • Böbreklerle ilişkilendirilen rahatsızlıkların yatıştırılmasına katkıda bulunur. 

Pembe Kuvars Taşı Ne İşe Yarar?


Pembe kuvars taşının en bilinen özelliği, romantizmi ve aşkı teşvik etmesidir. İlişkilerdeki iletişimi güçlendirmeye, daha derin bir bağ kurmaya yardımcı olan pembe kuvars taşı aynı zamanda mevcut ilişkilerde daha fazla sevgi ve şefkat sunabilir.


Duygusal dengeyi sağlamak ve iç huzuru artırmak için pembe kuvars taşı kullanılabilir. Stresi azaltma, öfkeyi hafifletme ve negatif duyguların üstesinden gelmeye yardımcı olma etkisi vardır. Öz güvenini ve öz saygısını artırmak isteyen kişiler için pembe kuvars taşı kullanımı fayda sağlayabilir. Pembe kuvars taşı kişinin kendini daha fazla sevmesini ve takdir etmesini teşvik eder. 


Kalp çakrasını açmaya yardımcı olarak, kişinin daha derin bir sevgi ve bağlılık hissetmesine yardımcı olur. Rahatlatıcı etkisi ile stresi azaltır. Bu nedenle zorlu zamanlarda ve meditasyon sırasında kullanılması fayda sağlayabilir.

Pembe Kuvars Taşı Gerçek mi Nasıl Anlaşılır?


Günümüzde en çok beğenilen ve ilgi gören taşlardan biri olan pembe kuvars taşına piyasada da sıklıkla rastlanılır. Pembe kuvars taşının gerçekliğinden emin olmanın ilk yolu güvenilir satıcılardan alım yapmaktır. Huubay güvenilir satıcıların buluşma noktası bir platform olarak pembe kuvars taşı ve diğer doğal taş ihtiyaçlarınızda başvurabileceğiniz ilk adrestir.


Pembe kuvars özellikle rengiyle dikkatleri üzerine toplayan bir taştır. Açık pembeden, orta ya da daha koyu pembe tonlarına kadar pembe kuvars vardır. Koyu tonlardaki pembe kuvarslar genellikle daha büyük taşlar olurlar. Küçük boyutlarda ya da aksesuarlarda alınacak taşın rengi göz alıcı ve koyuysa, sahte olma olasılığı yüksektir.


Pembe kuvars taşının gerçekliği hakkında ipucu veren diğer bir unsur taşın saydamlığıdır. Pembe kuvars taşı genellikle çok saydam olmasa da, bulutsu ve dumanlı bir saydamlığı vardır. Nadir olmakla birlikte çok saydam yapıda pembe kuvars taşları bulunsa da, şeffaf ve düşük fiyatlı olan pembe kuvarslar yüksek ihtimalle sahte olacaktır.


doğal taş

Pembe Kuvars Taşı Nasıl Aktif Edilir?


Doğal taşlar kişiye özgü olup satın alındıktan sonra arındırılmalı ve kullanmaya bu işlemden sonra başlanmalıdır. Pembe kuvars taşı güçlü bir şifa enerjisine sahiptir ve enerjisinin aktive edilmesi son derece kolaydır. 


Bu aşamada öncelikle, tercih edilen bir temizleme yöntemiyle taşın enerjisini arındırmak gerekir. Daha sonra pembe kuvars taşı avuç içine alınır, ısınana kadar beklenir ya da ovalanır. Bu sırada kişi kendi vücudundan taşın etrafına beyaz bir ışık yayıldığını ve o ışığın giderek güçlendiğini imgeleyebilir. Ayrıca taş kullanılmaya başlanmadan önce, kişi niyetini aklından tekrar edip kristaline aktarabilir. Pembe kuvars taşı ısındığında ya da kişi kendini hazır hissettiğinde, taşını kullanmaya başlayabilir. 


Pembe kuvars taşı özellikle ametist ve ay taşlarıyla birlikte kullanıldığı zaman enerjisi artırılabilir ya da farklı amaçlar için daha uygun bir hale getirilebilir.