Piercing Bakımı Tuzlu Su İle Yapılır mı?


Piercing bakımı, piercing delim bölgesinin iyileşme süresi ile doğrudan bağlantılıdır. Bakım ve temizlik işlemleri piercing delim bölgesinin özelliklerine uygun bir şekilde gerçekleştirilmelidir. Böylece delim sırasında daha az ağrı hissedilmesi ve bölgenin hızlı bir şekilde iyileşmesi sağlanabilir.


Hassas ve özenli bir piercing bakım rutini oluşturmak sağlık açısından son derece önemlidir.   Delim sonrası doğru piercing bakımı yapılmadığında piercing bölgesinde enfeksiyon ve kanama gibi akut komplikasyonlar görülmesi riski artar. Bu tür istenmeyen durumların önlenmesi amacıyla etkili bir piercing bakım rutini oluşturmak gerekir. 


Piercing Bakımı Nasıl Yapılır?


Piercing bakımı sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri, piercing delim bölgesini olası dış etkenlerden korumak olmalıdır. Piercing delim işleminden sonra delim bölgesinin suyla teması önlenmelidir. 


Piercing bakım spreyleri kullanılarak olası bir enfeksiyon gelişmesi riski minimize edilebilir. Piercing bölgesinin temiz tutulması ve iyileşme sürecinin hızlandırılması noktasında bu tür ürünlerin kullanılması fayda sağlayabilir. Ayrıca piercing bakımı tuzlu su ile de yapılabilir. Bir miktar tuzun ılık suyla karıştırılması sonucu elde edilen solüsyon ile doğru bir piercing bakımı uygulanabilir. Piercing bakımı kapsamında piercing günde bir ya da iki kez ileri geri oynatılıp bölgenin peçete yardımıyla kurulanması gerekir. Piercing bakım sürecinin tümünde ellerin temiz olmasına özen gösterilmelidir. 


Piercing bakımı için Thicocilline, Bactroban ve Fucidin gibi antibiyotik içerikli kremler tercih edilebilir. Bu kremlerin günde bir ya da iki kez piercing delim bölgesine uygulanması iyileşme sürecini hızlandırabilir. Piercing deliminin yapıldığı bölgenin kremli, nemli ya da ıslak kalmamasına da dikkat etmek gerekir. Bunu sağlamak için yapılması gereken; krem sürüldükten ya da solüsyon veya tuzlu su uygulandıktan sonra kalan ürünleri nazikçe temizlemektir. 


Bakım rutininin eksiksiz bir şekilde uygulanması halinde piercing bölgesinin iyileşmeye başladığı kısa sürede görülebilir. Bu süreçte bölgedeki şişliğin, kızarıklığın ve kaşıntının azalmaya başladığı fark edilecektir. Tüm piercingler ilk takıldığında 24 saat süreyle su temasından kaçınmak, iyileşme süreci tamamlanmadan piercing takısını çıkarmamak ya da değiştirmemek gerektiği unutulmamalıdır.