Piercing İltihap Nasıl Geçer? Nasıl Tedavi Olunur?


Piercing deliminden sonra gerek uygulamanın hijyenik olmayan ortamlarda yapılması gerek piercing bakım sürecinin doğru uygulanmaması gibi nedenlere bağlı olarak piercing iltihabı görülebilir. Peki piercing iltihap nasıl geçer?


Piercing iltihabı, piercing yapılan bölgede enfeksiyon ya da irritasyon sonucu ortaya çıkabilen bir durumdur. Doğru bakım ve gerekli görülmesi halinde tedavi yöntemlerinin uygulanmasıyla piercing iltihabı tedavi edilebilir. Piercing iltihabının geçmesi amacıyla uygulanabilecek adımlar şu şekilde sıralanabilir.


Piercing iltihabı olan bölge düzenli olarak, hijyenik bir şekilde temizlenmelidir. İltihaplı bölgenin temizlenmesi için antiseptik solüsyon ya da tuzlu su kullanılabilir. Ancak temizlik süreci nazikçe gerçekleştirilmeli, temizlik işleminde aşırı kaçmamaya özen gösterilmelidir. Aksi takdirde bölgede irritasyon gelişmesi riski doğabilir. Temizleme işlemi her gün düzenli olarak yapılmalıdır.


Piercing İltihabı Tuzlu Su İle Temizlenebilir


Ilık tuzlu suyla bölgenin durulanması, piercing iltihabının giderilmesine yardımcı olan bir unsurdur. Bunun için ilk olarak steril bir su kabına ılık su ve orantılı olarak steril tuz solüsyonu eklenmelidir. Tuzun iyice çözünmesi sağlanır. Hazırlanan tuzlu su, steril bir enjektör ya da bir parça pamuk yardımıyla piercing bölgesine uygulanır. 


Piercing iltihabı olan bölgeye ılık suyla ıslatılmış steril bir kompres uygulanması da tercih edilebilecek diğer bir yöntemdir. Bu yöntem piercing iltihabını yatıştırır ve bölgeyi rahatlatır. Piercing iltihabı görüldüğü durumlarda iltihaplı bölgeye antibakteriyel krem ya da jel uygulanabilir. Piercing iltihap durumunda iyileşme sürecine mutlaka dikkat edilmelidir. Piercing delim işlemini yapan profesyonelin talimatlarına uymak, piercing bölgesini düzenli olarak temizlemek ve piercing bakımı yapmak ihmal edilmemesi gereken süreçlerdir. İltihap tamamen geçene dek piercing bölgesine ve takısına mümkün olduğunca dokunulmamalıdır. Piercing iltihabının azalmaması, şiddetlenmesi ve yayılması durumunda vakit geçirmeksizin bir doktora başvurulmalıdır.


Tragus Piercing İltihabı Nasıl Geçer?


Kulağın kıkırdak bölgesi tragus olarak adlandırılır. Tragus piercing takıldıktan sonra hassasiyet durumuna bağlı olarak iltihap oluşması mümkündür. Oluşan iltihabın giderilmesi için enfeksiyon bulunan bölge temiz bir parça pamuk ve tuzlu su yardımıyla temizlenir. Bu uygulama son derece nazik bir şekilde yapılmalıdır. Bölge enfekte olduğu ve hassas bir yapısı bulunduğu için hafif bir yanma hissi meydana gelebilir. Uygulanan düzenli temizlik ve bakıma karşın tragus piercing iltihabı geçmezse mutlaka doktora başvurulmalıdır. 


Smiley Piercing İltihabı Nasıl Geçer?


Smiley piercing iltihabının geçmesi için genellikle 4 ila 12 hafta aralığında uzun bir süreye ihtiyaç duyulur. Smiley piercing ağız bölgesinde olduğundan iyileşme süresinin daha uzun olması normal bir durum olarak kabul edilir. Ağız bölgesinde pek çok bakterinin bulunması titiz bir bakım ve temizlik sürecine ihtiyaç duyulmasına neden olur. Smiley piercing deliminden sonra ağız bakımına özen göstermek smiley piercing iltihabını önleyebilir ve iyileşme sürecini hızlandırabilir.