Pek çok kişi tarafından sevilerek kullanılan takılar olan piercinglerin çıkarılıp takılması diğer küpelere göre biraz daha zor olabilir. Piercingin bulunduğu bölgeye göre zorluk derecesi farklılaşabilmekle birlikte piercing takıp çıkarma işlemi bulunduğu bölgeden bağımsız olarak titizlikle yapılmalıdır. Piercing çıkarma ve takma işlemi sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli konu, ellerin temiz olmasıdır. Bu nedenle piercing takıp çıkarma işlemine başlanmadan önce eller sabunla güzelce yıkanmalı, daha sonra piercing takma ya da çıkarma işlemi gerçekleştirilmelidir.

Tragus Piercing Nasıl Çıkarılır?


Tragus piercing çıkarma işleminden önce eller en az 20 saniye boyunca ılık su ve yumuşak sabun kullanılarak yıkanmalıdır. Daha sonra ellerin temiz bir havluyla kurulanması gerekir. Tragus piercing çıkarırken engel teşkil etmemesi için saçlar bir tokayla sabitlenir. Parmak tragusun önüne koyulur ve cilt nazik bir şekilde geri çekilir. Tragus piercingin çıkarılması için tragusun arkasındaki top sökülür, pimi ileri doğru çekilir. Son derece küçük olan pimi bulmak zor olabileceği için piercing çıkarma işlemi sırasında yere düşürmemeye dikkat etmek önemlidir. 

Burun Piercingi Nasıl Çıkarılır?


Burun piercingi çıkarmadan önce de ilk adım ellerin sabunlu suyla yıkanması ve kurulanmsıdır. Burun piercingi halka şeklindeyse, piercing burunda döndürülerek bağlantı yeri burun deliğinin dışına çıkarılır. Daha sonra elle nazikçe aralanarak uçlar birbirinden ayrılır ve piercing burundan çıkarılır. Ucu top şeklinde pimli piercing kullanıldığı durumlarda, piercingin burundan nazik bir şekilde çekilmesi ve çıkarılması gerekir. 

Dudak Piercingi Nasıl Çıkarılır?


Dudak piercingini çıkarmak için piercing bir elle iç ve diğer elle dış taraftan tutulup saat yönünün tersine doğru döndürülmelidir. Piercing gevşeyip çıkarılmaya hazır hale geldiğinde nazikçe çekip çıkarmak yeterlidir.

Göbek Piercingi Nasıl Çıkarılır?


Göbek piercingini çıkarmak için yapmanız gereken; göbeğinizin içindeki piercingi yukarı doğru itmek, bağlantı noktası ortaya çıkan piercingin topunu gevşeterek çıkarmak, daha sonra ise göbek içine doğru iterek piercingi göbeğinizden tamamen çıkarmak olacaktır.

Kaş Piercingi Nasıl Çıkarılır?


Kaş piercinginin çıkarılması için piercingin bir tarafındaki top, baş parmak ve işaret parmağıyla tutulur. Diğer elin baş ve işaret parmaklarıyla da diğer uçtaki top tutulmalıdır. Piercingler genellikle üst taraftaki toptan vidalanarak kullanılırlar. Bu nedenle üst taraftaki topu saat yönünde yavaş yavaş çevirerek vidayı açmak gerekir. Eğer piercing çıkmazsa aynı işlemi alt taraftaki top vidada da denemek ihtiyacı doğabilir.


Piercing Taktırmadan Önce Nelere Dikkat Edilmeli?


Piercing taktırmadan önce, kanın pıhtılaşmasını engelleyebileceğinden alkollü ve kafeinli besinler tüketilmemelidir. Cerrahi çelik, titanyum, altın ve cilt sağlığı açısından uygun özelliklere sahip diğer materyallerden üretilen piercing modellerinin kullanımı tercih edilmelidir.


Pürüzsüz ve yuvarlak yüzeyli piercing modellerinin tercih edilmesi iyileşme sürecinin hızlanmasına yardımcı olabilir. Piercing delim işleminin yapılacağı ortam yeterli aydınlatmaya sahip olmalıdır. Ayrıca delim işlemi sırasında kullanılacak olan aletlerden her biri 300 derecede ve en az 20 dakika boyunca steril makinesinde bekletilmelidir. 


Piercing delimini yapacak profesyonel ellerini steril ettikten sonra eldivenini giymesi ve uygulama bölgesinin sterilizasyonunu sağlaması gerekir. Delim işlemi yapıldıktan sonra uygulama bölgesinde kızarıklık meydana gelmesi olasıdır.


Piercing deliminin ardından, delim işlemini yapan profesyonelin belirttiği şekilde bakım ve temizlik işlemleri, düzenli olarak yapılmalıdır. Piercing takıldıktan sonraki ilk birkaç gün bölgenin suyla temas ettirilmemesi, olası bir enfeksiyon gelişmesi riskini ortadan kaldırmak için önemlidir. Ayrıca bölgeye elle temas etmekten kaçınmak da enfeksiyona karşı koruma sağlamak için dikkat edilmesi gereken konulardan biridir.