Rook Piercing Bakımı Nasıl Yapılır ve Temizlenir?


Trajenin hemen üzerinde yer alan kulak antiheliğinin arkasındaki çıkıntıya uygulanan rook piercing kulak kıkırdağının iç sırtında kullanılan bir takıdır. Kıkırdak dokusunun üst kısmına yerleştirilen bir kulak piercingi olan rock piercing, kullanıcının kendine özgü ve çarpıcı bir görünüme sahip olmasını sağlar. Diğer yandan rook piercing bakımı ve temizlik işlemi mutlaka titizlikle yapılmalıdır. Aksi takdirde rook piercing delim bölgesinde enfeksiyon oluşması dahil çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalınması riski vardır. 


Rook piercing bakımı ve temizliği süreci titizlikle gerçekleştirilmelidir. Temizlik ve bakım sürecine başlanmadan eller iyice yıkanmalıdır. Bu adım, olası bir enfeksiyon riskini önlemek için çok önemlidir. Rook piercing temizliği sürecinde deniz tuzu çözeltisi kullanılabilir. Deniz suyu çözeltileri eczanelerden satın alınabileceği gibi bir bardak ılık suya 1 çay kaşığı deniz tuzu ekleyip karıştırılarak da elde edilebilir. Bu çözeltiyle rook piercing düzenli olarak temizlendiğinde hedeflenen hijyen standartlarına ulaşmak mümkündür.


Deniz tuzu çözeltisinin rook piercing delim bölgesine uygulanması sırasında bir parça pamuk ya da pamuklu çubuk kullanılabilir. Delik çevresindeki kirler ve kabuklanmalar nazik bir şekilde temizlenmeli, ancak temizleme işlemi sırasında piercingin zorlanmamasına özen gösterilmelidir. Rook piercing temizleme işleminden sonra piercing bölgesini ılık suyla durulamak ve temiz bir havluyla nazikçe kurulamak gerekir. 


İyileşme Sürecinde Piercing Bölgesini Tahriş Etmekten Kaçının


Rook piercing iyileşme sürecinde piercing bölgesinin tahriş olmamasına özen gösterilmelidir. Bunun için piercing bölgesine gereksiz temastan kaçınmak ve olası sürtünmeyi önlemek önemlidir. Ayrıca saç yıkama ya da şekillendirme sürecinde şampuan, saç spreyi ve çeşitli kimyasalların piercing takısıyla ve piercing delim bölgesiyle temas etmemesine özen gösterilmelidir. Bunun yanı sıra kıyafetler giyilip çıkarılırken ve uyku sırasında piercingin zarar görmemesine dikkat etmek gerekir.


Rook piercing temizliğine ilişkin süreç son derece önemli olsa ve aksatılmaması gerekse de rook piercing bakımı ve temizliği sürecinde sabun, vücut yağı ve losyon gibi kozmetik ürünlerin kullanımından uzak durulmalıdır. Çünkü bu tür ürünlerin piercing bölgesini tahriş etme ve iyileşme süresini geciktirme riski bulunur.


Rook piercing delim bölgesinde kullanılan takı mutlaka temiz ve steril olmalıdır. İyileşme süreci tamamlanmadan piercing değiştirilmemelidir. İyileşme süreci çeşitli etkenlere bağlı olarak kişi özelinde değişebilmekle birlikte rook piercing delim bölgesinin iyileşmesi için ihtiyaç duyulan süre genellikle 6 ila 12 ay arasında değişiklik gösterir. İyileşme süresi boyunca piercing takısı düzenli olarak temizlenmeli, herhangi bir enfeksiyon belirtisi fark edilmesi durumunda vakit geçirmeksizin sağlık uzmanına başvurulmalıdır. 


Rook piercing delim bölgesinin küçük ve alanın sınırlı olması nedeniyle bu bölgede kullanımı tercih edilen takı seçenekleri genellikle daha küçük olur. Rook piercing takısı diğer piercing türlerinde olduğu gibi çok sık aralıklarla değiştirilmemelidir. Takının değiştirilmesi sırasında bir sorun yaşandığı takdirde profesyonel piercing sanatçılarına başvurulmalıdır.