Rook Piercing Şişmesi (İltihap) Nasıl Geçer? 


Rook piercing trajenin hemen üzerinde bulunan kulak antiheliğinin arkasındaki çıkıntıya uygulanan ve kulak kıkırdağının iç sırtında kullanılan bir piercing türü olarak tanımlanabilir. Kendine özgü ve çarpıcı bir görünüm kazandıran rook piercing, kıkırdak dokusunun üst kısmına yerleştirilir. Tüm piercing türlerinde olduğu gibi rook piercing deliminden sonra da delim bölgesinde enfeksiyon gelişmesi başta olmak üzere bazı sorunlarla karşılaşılması riski bulunur. Rook piercing takılırken yapılan delim işlemi, vücudun doğal savunma mekanizmasını tetikleyebilir. Oluşan iltihaplanma sonucu rook piercing deliği çevresinde şişlik, kızarıklık ve hassasiyet görülebilir. 


Bu aşamada rook piercing bakımına ve titizliğine maksimum derecede özen göstermek gerekir. Bakım ve temizlik öncesi eller iyice yıkanmalı, böylece enfeksiyon oluşumunun önlenebileceği unutulmamalıdır. Rook piercing bakımı ve temizliği sırasında deniz tuzu çözeltisi kullanılarak arzu edilen hijyen standartları yakalanabilir.


Deniz tuzu çözeltisinin uygulaması bir parça temiz pamuk ya da pamuklu çubukla yapılabilir. Piercing deliği çevresinde ortaya çıkan kabuklanmalar ve biriken kirler hassas bir şekilde temizlenmeli, temizlerken piercingi zorlamamaya dikkat edilmelidir. Temizlik sonrası piercing delim bölgesi ılık suyla durulanıp nazikçe kurulanmalıdır.


Rook Piercing Şişmesi Olursa Ne Yapmalı?


Rook piercing şişmesi oluşmaması için delim işlemi sırasında ve sonrasında gerekli hijyen kurallarına uyulmalıdır. Rook piercing deliminden sonra rook piercing şişmesi ve rook piercing iltihabı oluşursa  şişliği ve ağrıyı hafifletmek için bölgeye düzenli olarak soğuk kompres uygulanabilir. Ağrının şiddetine ve rook piercing takılan kişinin ağrı eşiğine bağlı olarak basit ağrı kesicilerin kullanılması fayda sağlayabilir. 


Rook piercing şişmesi ve bölgede bulunan enfeksiyonun geçmesi, bunun yanı sıra sağlıklı ve hızlı bir iyileşme sürecinin yaşanabilmesi için düzenli olarak rook piercing bakımı yapılmalıdır. Rook piercing şişmesi son derece yaygın görülen bir yan etki olsa da şişlik ciddi boyuta ulaşır ya da beraberinde enfeksiyon belirtileri ortaya çıkarsa vakit kaybetmeksizin doktora başvurulmalıdır. Bu sayede rook piercing deliminden sonra ortaya çıkan şişliğin ve enfeksiyonun ilerlemesi, daha ciddi boyutlara ulaşarak farklı komplikasyonlara neden olması riski ortadan kaldırılabilir.