Rook Piercing Zararları Var mı? Yaptırmalı mıyım?


Kulak kıkırdağı üzerindeki bir bölgeye uygulanan piercing türü olan rock piercing alanında uzman ve deneyimli piercing profesyonelleri tarafından uygulandığı, iyileşme sürecinde doğru ve düzenli bir bakım yapıldığı sürece genellikle herhangi bir zarar söz konusu olmaz. Ayrıca rock piercing delimini yapan profesyonelin talimatlarına uyulduğu sürece hızlı ve sağlıklı bir iyileşme süreci yaşanması mümkün olabilir.


Rook Piercing Zararları Neler?


Diğer piercing türlerinde olduğu gibi belirli noktalara dikkat edilmemesi halinde rook piercing zararları ile karşı karşıya kalınması söz konusu olabilir. Bunların başında enfeksiyon gelir. Kulak kıkırdağı yapısal olarak çok hassas bir bölge olduğundan piercing delim işleminden sonra enfeksiyon gelişmesi riski son derece yüksektir. Rook piercing iyileşme sürecinde yara bakımı ve temizliği konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi çok önemlidir. Piercing bakımına ve temizliğine gereken özeni göstermemek enfeksiyon riskinin artmasına neden olan bir unsur haline gelebilir.


Rook piercing deliminden sonra yara iyileşme sorunları yaşanabilir. Kulak kıkırdağı piercinglerinde görülen iyileşme sorunları piercing bölgesinde ağrı, hassasiyet ve kızarıklık gibi belirtilerle karakterizedir.


Rook piercing işleminin yanlış yapılması kıkırdak hasarına neden olabilir. Bu tür durumlarda cerrahi müdahaleye başvurulması gerekliliği doğabileceğinden yapılması gereken rook piercing delimi konusunda mutlaka alanında uzman ve deneyimli piercing profesyonellerine başvurmaktır. Rook piercing deliminden sonra bazı kişilerde takının üretiminde kullanılan malzemeye karşı alerjik reaksiyon gelişmesi söz konusu olabilir. Böyle bir durum yaşandığında takının değiştirilmesi ve cilt sağlığı açısından zararı olmayan bir materyalden üretilen bir piercing takısının tercih edilmesi gerekir. 


Rook piercing deliminden sonra bazı kişilerin kulak kıkırdağında keloid olarak adlandırılan bir doku büyümesi görülebilir. Piercing bölgesinde görüntü bozukluğuna neden olabilen keloid sorununun tedavisi zordur.  Tüm bu nedenlere bağlı olarak rook piercing deliminden önce gerekli araştırmalar yapılmalı ve deneyimli bir piercing uzmanına başvurulmalıdır. Bunun yanı sıra rook piercing deliminden sonra yara bakımına özen gösterilmeli ve piercing bölgesi düzenli olarak temizlenmelidir. Bu sayede rook piercing delimi sonrası sağlıklı ve hızlı bir iyileşme süreci yaşanabileceği unutulmamalıdır.


Rook Piercing Nasıl Değiştirilir?


Rook piercing takısını değiştirmek için iyileşme süreci tamamlanana kadar beklenmelidir. Özellikle rook piercing delimi sonrası enfeksiyon ya da farklı bir sorun geliştiyse, bu sorunun tedavisine yönelik uygulamalar yapılırken rook piercing kesinlikle yerinden oynatılmamalı, çıkarılmamalı ve değiştirilmemelidir. Rook piercing delim bölgesinin bakımı ve temizliği sırasında nazikçe hareket etmeye, delim bölgesinin daha fazla tahriş olmasına neden olabilecek hareketlerden kaçınmaya özen gösterilmelidir.


Rook piercing iyileştikten sonra piercing takısı değiştirilebilir. Bu aşamada sağlık açısından zararı olmayan ve alerjik reaksiyona yol açmayacak materyallerden üretilmiş takıların kullanılması tercih edilmelidir. Rook piercing değişimi sırasında dikkatli davranmak ve eski takıyı çıkarıp yenisini taktıktan sonra sabitlemek yeterlidir.