Organik kökenli bir taş olan sedef taşı midye, salyangoz ve istiridye gibi deniz canlılarının kabuk kısmında yer alır. Bu kabukların iç kısmında ise bol miktarda aragonit vardır. Gökkuşağı gibi pırıltılı, yanardöner renkleriyle dikkat çekerler. Sedef estetik ve şık görünümünden dolayı takı ve süs eşyalarında sıklıkla kullanılır. Deniz ve okyanus bulunan tüm ülkelerde sedef çıkarılabilir. Zaman zaman fosil kalıntısı şeklinde karada bulunması da olasıdır. Bu nedenle sedefin hem karada hem denizde bulunan ender taşlardan biri olduğu ifade edilebilir. İçerisinde birçok organik madde barındıran sedef taşının bazı kısımları parlak beyaz ve bazı kısımları açık beyaz renklidir.


Sedef doğal taşlar arasında güzelliğiyle beğenileri üzerinde toplayan taşların başında gelir. Göz kamaştıran güzelliğinin yanı sıra sedef taşının pek çok özelliği ve faydası vardır. Siz de Huubay’ın zengin ürün çeşitliliği içerisinden beğenilerinize uygun sedef taşı takı modellerini tercih edebilir, sedef taşının faydalarından ve göz kamaştıran güzelliğinden faydalanabilirsiniz.

Sedef Taşının Özellikleri


Benzersiz bir parıltıya sahip olan sedef taşı süs eşyası, takı ve tesbih yapımında sıklıkla kullanılır. Geçmişi Antik Çağ’a kadar uzanan sedef taşının para, mutluluk, bereket ve şans taşı olduğuna inanılır. Sertlik skalası 2.5 ila 4.5 arasında değişir. Fazla sert olmayan narin, kırılgan ve ince yapılı bir doğal taştır. Sedef taşının kalp çakrası ile ilişkili olduğu düşünülür. “Anahata Çakra” olarak da bilinen bu çakra, ruhun merkezi ve sevgi çakrası olma özelliğini taşır. Sedef taşı ikizler, yengeç, yay, boğa ve kova burcuyla uyumludur. Ancak diğer burç mensupları da sedef taşını güvenli bir şekilde ulaşabilirler.


doğal taş fiyatları
 

Sedef Taşının Faydaları


Sedef taşı sahip olduğu topraklama özelliği sayesinde insan vücudunu negatif enerjilerden arındırır ve zindelik kazandırır. Kan yapımına yardımcı olduğuna ve kansızlığa iyi geldiğine inanılır. Aynı zamanda sedef taşının bedeni toksik maddelerden temizlediği düşünülür. Karaciğer, mide, bağırsak, dalak ve böbrek rahatsızlıklarına karşı şifalı olduğuna inanılan sedef taşı Vertigo ve migren için hafifletici etkilerinden dolayı kullanılabilir. 


Sedef taşı, taşıyan kişiye zihin açıklığı veren ve konsantrasyonun artırılmasına yardımcı olan bir doğal taştır. Kalp ve kan dolaşımını düzenlemesinin yanı sıra açık yaraların daha kolay bir şekilde kapanması ve iyileşmesi sürecini desteklemesi mümkündür. Sedef taşının göz hastalıklarında koruyucu ve iyileştirici etkileri olduğu düşünülür. Hastalıklara karşı koruyucu ve şifalı bir taş olan sedef taşının üreme sistemi üzerinde olumlu etkileri olduğuna ve hamile kalma sürecini desteklediğine inanılır. 


Ayrıca sedef taşının kişileri kemik erimesi gibi kemik hastalıklarına karşı koruması, bağışıklık sistemini güçlendirmesi, kan pıhtılaşması sorunu yaşayanlarda iyileştirici etkisi olması mümkün olabilir. Cilt üzerinde önemli etkileri olduğuna inanılan sedef taşı özellikle tedaviyi desteklemesi için deri hastalıkları olan kişilerde kullanılır. Çocukların fiziksel gelişimi ve büyümesi üzerinde olumlu etkileri olduğu düşünülen sedef taşı ayrıca hiperaktiviteye karşı iyileştirici etkileriyle öne çıkar. 

Gerçek Sedef Taşı Nasıl Anlaşılır?


“Gerçek sedef taşı nasıl anlaşılır?” ya da “Doğal sedef taşı nasıl anlaşılır?” sedef taşı ya da sedef taşlı takı almak isteyenlerin en çok merak ettiği sorular arasında yer alır. Bunun için birkaç farklı yöntem kullanılması tercih edilebilir. Ne yazık ki piyasada pek çok değersiz taşın boyandığı ve sedef taşı olarak satışa sunulduğu bilinmektedir. Bu nedenle Huubay bünyesindeki güvenilir satıcılardan alışveriş yapmayı tercih edebilirsiniz.


Orijinal sedef taşı ile sahte sedef taşını ayırt etmek için kullanılabilecek yöntemlerden biri, ısı yöntemidir. Bunun için taşın ısıya maruz bırakılması gerekir. Piyasada bulunan sahte taşların büyük kısmının dışı orijinal sedef taşı rengine boyandığından, ısıya maruz kalması halinde boyası düşecek ve gerçek rengi ortaya çıkacaktır.


Sedef taşının orijinalliğini kontrol etmek için tercih edilebilecek diğer yöntem kırma yöntemidir. Taşın bir kısmını kırarak iç ve dış renklerinin aynı renkte olup olmadığı kontrol edilebilir. Böylece sahte taşın gerçek taşlardan ayırt edilmesi söz konusu olabilir.


doğal taş

Sedef Taşı Nasıl Temizlenir?


Sedef taşının sertlik değeri düşük olduğu için bu taş suyla temas ettirilmemelidir. Bunun için sedef taşı açık alanda ya da saksıda toprağa gömerek 24 saat bekletilmelidir. Diğer bir temizleme yöntemi ise tütsü yakıp yanına sedef taşını koymaktır. Ayrıca sedef taşı bir başka doğal taşın çevresine ya da üzerine yerleştirilip beklemeye de bırakılabilir. İki doğal taşın birbiriyle etkileşime girmesi sonucu sedef taşının bünyesinde biriken kötü enerjiden kurtulması sağlanabilir.


Sedef taşı kolye, yüzük, bileklik ve diğer süs eşyalarında yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Sağladığı estetik görünümün yanı sıra faydalarıyla da ilgi toplayan sedef taşı kolye kadınların en çok tercih ettiği ve en severek kullandığı aksesuarların başında gelmektedir. Sedef taşı yüzük modelleriyle kombinlenerek kullanılabilen sedef taşı kolye ve sedef taşı bileklik ile aynı zamanda şık ve tarz bir görünüm yakalamak da mümkün olabilir.