Yaygın kullanılan bir kristal olan selenit taşının tarihi 2500 yıl öncesine dayanır. Beyazdan kahverengiye doğru değişen bir renk skalasına sahip olan selenit taşının sertlik derecesi son derece düşüktür. Alçı taşının şeffaf bir çeşidi olarak da tanımlanabilen selenit taşının demet ya da salkın görünümünde çok katlı türü, çöl gülü olarak adlandırılır. 


Selenit taşının kristalleri genellikle dörtgen şeklinde ve düz yapıdadır. İşlenmeye pek uygun olmadığından selenit taşının doğal haliyle kullanımı yaygın olarak görüşür. Sertlik derecesi 2 olan selenit taşı, suyla temas ettirildiği takdirde parçalanabilir ya da eriyebilir. Şeffaf görünümlü yapısıyla ışığı yansıttığından dekoratif lamba olarak kullanımına sıklıkla rastlanır. 

Selenit Taşının Faydaları Nelerdir?


  • Selenit taşı taç çakra ve üçüncü gözle ilişkili olduğundan kişinin manevi yönünün ve sezgilerinin kuvvetlenmesine yardımcı olur.

  • Selenit taşının arındırıcı ve temizleyici etkisi vardır. Bu sayede vücudu da kişinin bulunduğu ortamdaki kötü enerjileri de temizleyen sağlar. Strese ve anksiyeteye en iyi gelen kristallerden biri olma özelliğine sahiptir. 

  • İç güdüleri kuvvetlendirdiğine, kişiye net bir bakış açısı kazandırdığına, ruhun istediği kararları sağlıklı ve net bir bakış açısıyla almaya yardımcı olduğuna inanılır.

  • Taşıyan kişiye hizmet etmeyen enerjileri, kişileri ve durumları affetmeye, geride bırakmaya yardımcı olur. 

  • Ayrıca selenit taşının, kişinin en yüksek potansiyeline ulaşması yolunda teşvik edici olduğuna inanılır.

  • Selenit taşı sahip olduğu arındırıcı etki sayesinde kişinin aurasının temizlenmesine ve vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur. 

  • Cilt problemlerinin yatıştırılmasını sağlar. 

  • Selenit taşını her gün düzenli olarak taşımanın, kadınlarda menstrüel döngüyü düzenlemeye ve doğurganlığı artırmaya yardımcı olduğuna inanılır.

  • Solunum sistemine, kalp ve göz rahatsızlıklarına iyi geldiği düşünülür.

  • Kemik sağlığı ve romatizmaya faydalı olduğu düşünülen selenit taşının epilepsi hastalarının nöbetlerini engellemede etkili olduğu görüşü hakimdir. 

  • Selenit taşının sırt ağrılarının geçirilmesinde ve uykusuzluğun giderilmesinde etkili olduğu  kabul edilir. 

  • Zihni berraklaştırır.

  • Olumsuz enerjilere karşı adeta bir kalkan oluşturur, taşıyan kişinin bedenini ve ruhunu bir zırh gibi sararak muhafaza eder.

  • Selenit taşı kişiye ruhsal açıdan bir dinginlik verir, stresten uzaklaştırır. Bu nedenle meditasyon ve yoga için kullanımı son derece sık bir şekilde görülür.

  • Selenit taşının kişiyi kötü düşüncelerden kurtardığına inanılır.


    doğal taş fiyatları
     

Selenit Taşı Nasıl Temizlenir?


Selenit taşı feminen enerjinin şefkatini ve şifasını taşıyan bir doğal taştır. Kendisi ve etrafındaki taşları arındırma özelliğine sahiptir. Bununla birlikte ihtiyaç duyulan durumlarda selenit taşının arındırılması amacıyla uygulanabilecek farklı yöntemler vardır. 


Selenit taşı, tütsü dumanında bekletme yoluyla negatif enerjilerden arındırılabilir. Kristalin sahip olduğu kristal yapı dolayısıyla fiziksel temas gerektiren temizleme yöntemlerinden uzak durulmalıdır. Doğal bitkilerden elde edilen tütsülerin dumanında selenit taşı birkaç dakika gezdirilerek taşın enerji temizliğini yapmak mümkündür.


Selenit taşı ay ile ilişkilendirilen bir doğal taştır. Bu nedenle selenit taşını arındırmak için tercih edilebilecek en etkili yöntem, ay ışığının enerjisidir. Yeni ay ve dolunay zamanlarında enerjisi güçlenen ay altında gece boyunca selenit taşı bekletilebilir. Bu sayede kristal negatif enerjilerden arındırılır ve eskisinden daha güçlü bir şekilde çalışması sağlanabilir.

Selenit Taşı Nasıl Kullanılır?


Aura temizleyici özelliği ve şifalı enerjisi sayesinde selenit taşı meditasyonların ve spiritüel çalışmaların en çok tercih edilen doğal taşlarından biridir. Selenit taşı bulunduğu ortamın enerjisini arındırır. Bu nedenle evlerde ve iş yerlerinde dekorasyon amaçlı kullanılması son derece sık görülen bir durumdur. Selenit kütle ve kaseler de son derece yaygın olup, Tarot kartları ve diğer kristallerin temizliğinde önemli bir rol üstlenirler.


doğal taş

Selenit Taşı Gerçek mi Nasıl Anlaşılır?


Selenit popüler ve yaygın bir doğal kristaldir. Aynı zamanda piyasada sahtelerine en çok rastlanılan taşlar arasında ilk sıralarda gelir. Yapısı ve görünüşüyle benzersiz bir doğal taş olan selenit taşının, cam ve plastik gibi maddelerden üretilmiş sahteleri bol miktardadır. Selenit taşı gerçek mi sahte mi anlamak için tercih edilebilecek farklı yöntemler vardır. Bu aşamada en önemli konu, güvenilir platformlardan satın alım yapmaktır. Huubay’ı tercih ederek selenit taşı ve diğer doğal taşları en uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.


Doğal kristaller genellikle ağırdır ve tende soğuk bir his bırakır. Doğal selenit taşı ele alındığında soğukluğu hissedilmelidir. Bu soğukluğu hissetmemek ya da taşın hızlıca ısınması, selenit taşının sahte olduğu anlamına gelebilir. 


Diğer yandan dikkatle uygulanması gereken bir yöntem olan ısı testi tercih edilebilir. Selenit taşını bir miktar ısıya maruz bırakmak ve nasıl bir değişikliğe uğrayacağını gözlemlemek, kristalin gerçek ya da boyanmış cam olduğunu tespit etmeye yardımcı olabilir.


Selenit taşının sahte olduğunu gösteren en önemli etkenlerden biri, kristalin kusursuz olmasıdır. Selenit taşının yüzeyi çok parlak, saydam ve pürüzsüz olduğunda taşın sahte olabileceği düşünülmelidir. Selenit kristali kendine özgü, adeta ay ışığına sahip bir yansımaya sahiptir. En küçük darbelere karşı hassastır ve kolayca çizilebilir. Bu nedenle taşın tırnak ucuyla çizilmeye çalışılması diğer bir yöntem olarak kabul edilebilir.