Stres taşı olarak da bilinen siyah akik taşı, sahip olduğu yüksek titreşimle taşıyan kişinin enerjisini dengeleyen bir doğal taştır. Kuvars grubuna ait olan bu yarı değerli doğal taş, ışığı geçirmesine karşın yarı saydam ve saydam çeşitleri de bulunur. Normal akik taşının tüm özelliklerini taşıyan, ancak siyah renkli bir doğal taş olma özelliğine sahiptir. Sahip olduğu olumlu etkiler dolayısıyla psikolojide ve alternatif tıpta kullanımı tercih edilebilir. Parlak ve sert yapılı taşın kenarları keskin olmadığı için kolayca kullanılması mümkündür. 


Siyah akik taşının sertlik derecesi 6.5 ila 7 arasında değişir. Çakralarla ve burçlarla uyumlu bir şekilde çalıştığı için siyah akik taşının etkilerini kısa sürede hissetmek mümkün olabilir. Siyah akik taşı da diğer akik taşları gibi magma hareketi sonucu oluşur. Silikatların oksijenle yanma tepkisine girmesi, ayrıca sıcak - soğuk reaksiyonlarının oluşması siyah akik taşının oluşmasını sağlayan ana etkenler arasında sıralanabilir. Bunun yanı sıra yer altında maruz kalınan manyetik etkiler, siyah akik taşına enerji dönüştürebilme yeteneği vermiştir.


doğal taş fiyatları
 

Siyah Akik Taşının Faydaları


  • Siyah akik taşı, siyah rengiyle herkesin beğenisini kazanan ve beğenilerek kullanılan bir doğal taştır.

  • Eskimesi söz konusu olmadığı için uzun süre boyunca kullanılabilir.

  • Siyah akik taşı hem ortamın hem kişinin negatif enerjisinin dağılmasına yardımcı olur.

  • Taşıyan kişinin hissettiği ruhsal sıkıntıların hızlı bir şekilde sonlanmasına katkıda bulunur. 

  • Mutluluk hormonu salgısını artırır.

  • Mineral takviyesi yapması nedeniyle cildin daha güzel görünmesini sağlar. 

  • Duygu değişimlerinin daha yumuşak gerçekleşmesine katkıda bulunur.

  • İkili ilişkilerde sakinliği korumaya yardımcı olur.

  • Öz güveni ve yaşam kalitesini yükseltir.

  • Akıl ve mantık gücünün gelişmesini destekler. 

  • Cilt rahatsızlıklarına iyi geldiğine, kemikler ve dişler için faydalı olduğuna inanılır.

  • Nazara karşı koruyucu etkisi vardır.

  • Hamilelik sürecinde annenin ve bebeğin sağlığını desteklediği düşünülür.

  • Siyah akik taşının kan dolaşımını düzenlediğine ve tansiyonu dengelediğine inanılır.

  • Taşıyan kişiyi olumsuzluklardan koruyan bir doğal taştır.

  • Uykusuzluğa, kabuslara ve karabasanlara iyi gelir.

  • Taşıyan kişiye cesaret verir, çevresiyle daha uyumlu olmasını sağlar.

Siyah Akik Taşı Nasıl Temizlenir?


Siyah akik taşının sağladığı olumlu etkiyi artırmak için kullanılmaya başlanmadan önce temizlenip arındırılması gerekir. Ayrıca taş kullanılmaya başlandıktan sonra da düzenli olarak temizlemek ve zaman içerisinde üzerinde biriken negatif enerjiden arındırmak gerekir. 


Siyah akik taşını temizlemenin en etkili yöntemlerinden biri, akan suyun altında 5 dakika boyunca yıkamak ya da tuzlu veya sirkeli suyun içinde 10 dakika bekletmektir. Siyah akik taşı, güneşte 1 gün boyunca bekletilerek de arındırılabilecek bir doğal taştır. Siyah akik taşından yapılan takılar, sirkeli suyla ıslanmış bir bezle 5 dakika kadar silmek, ardından hemen kurulayıp temizliğini yapmak mümkündür.


doğal taş
 

Akik Taşı Renklerine Göre Faydaları Nelerdir?


En beğenilen ve en çok kullanılan doğal taşlardan biri olan akik taşının pek çok farklı renk seçemeği vardır. Kendine has rengi olan akik taşının, insan sağlığı açısından pek çok faydası vardır. Akik taşının faydalarını psikolojik sağlığa faydaları ve fiziksel sağlığa faydaları olarak iki başlık altında incelemek mümkündür. 


Mavi akik taşı, boğaz çakrasıyla uyumlu bir doğal taştır. Bu sayede kullanan kişinin iletişim becerilerinin güçlendirilmesine ve kendini daha iyi ifade etmesine yardımcı olur. Bunun yanı sıra duygusal bir iyileşme sağlar. Kısacası mavi akik taşının insan psikolojisi üzerinde yatıştırıcı etkileri olduğunu söylemek mümkündür.


Yeşil akik taşı denildiğinde akla ilk gelen kalp çakrasıdır. Yeşil akik taşı, kişinin geleceğe yönelik güçlü ve uyumlu kararlar vermesine yardımcı olur. İnsan ruhunun iyileşmesine yardımcı olur. Taç çakrayla uyumlu olduğu bilinen mor akik taşının, ruh sağlığı açısından koruyucu olduğuna inanılır. Aynı zamanda mor akik taşı, kişisel enerjinin artışını destekler. Pembe akik taşı da pozitif enerjinin artışını sağlayan bir doğal taştır. Ayrıca insan ruhu için huzur verici ve yatıştıcı özellikleriyle dikkat çeker. Kişinin günlük yaşamda karşılaştığı sorunlarını yapıcı çözümlerle iyileştirmesini sağlar. 


Üçüncü göz çakrasıyla uyumlu olan ise lacivert akik taşıdır. İnsan sezgilerinde artış sağlayan lacivert akik taşı, taşıyan kişiye evrenle uyumlanmış bir yaşam sağlar. Negatif enerjiden arındırıcı özelliğiyle dikkat çeken siyah akik taşı, stresin büyük ölçüde azalmasına yardımcı olur ve kişiye kalıcı bir mutluluk verir. Siyah ve beyazın karışımı bir renge sahip olan gri akik taşının, insan sağlığı üzerinde olumlu etkileri dikkat çekicidir. Kullanan kişinin stresten ve üzüntüden uzaklaşmasına yardımcı olur. Cilt hastalıklarıyla mücadele eden kişilerin kullanması önerilen bir doğal taş olma özelliğine sahiptir. 


Zihni canlı tutma etkisiyle beğeni toplayan akik taşı ise beyaz akik taşıdır. Beyaz renkli olan bu doğal taş, kişiyi negatif enerjiden uzak tutar ve çeşitli olumsuzluklardan korunmasına yardımcı olur. Kırmızı akik taşının da insan sağlığı üzerinde olumlu etkileri olduğu, kişiyi kalp hastalığından koruduğu ve damarları güçlendirdiği düşünülür.