Smiley Piercing Bakımı Nasıl Yapılır ve Temizlenir?


Piercing kadınlar ve erkekler arasında her geçen gün popülerliği artan aksesuarlar arasında ilk sırada gelir. Dikkat çekici bir görünüme sahip olan piercing vücudun farklı bölgelerinde kullanılan çeşitleriyle her bireye kendi beğenisine ve tarzına uygun seçim yapma imkanı verir. “Gülen yüz piercingi” olarak da adlandırılan smiley piercing alışılmışın dışındaki tarzıyla dikkat çeken piercing türlerinden biridir. Diş etiyle üst dudağı bağlayan ve “Frenulum” ismi verilen ince deri şeridine takılan smiley piercing yalnızca kişi gülümsediği zaman görünür. Hassas ve ince yapılı bir delim bölgesine takıldığı için olası bir yırtılma riskine karşı smiley piercing delimi mutlaka uzman profesyoneller tarafından yapılmalıdır.


Smiley Piercing Bakımı Nasıl Olmalı?


Smiley piercing deliminden sonra delim bölgesinin bakımı konusunda özenli olunmalıdır. Smiley piercing bakımı hızlı ve sağlıklı iyileşme sürecini destekleyen unsurların başında gelir. Bölgenin bakımı ve temizliği sırasında ağız bölgesi tuzlu su ya da salin solüsyonuyla günde 2 ila 3 kez temizlenmelidir. Yiyecek ya da içecek tüketiminden sonra ağız mutlaka bol suyla çalkalanmalıdır. Böylece ağız içinde yiyecek kalıntılarının birikimi önlenerek olası bir enfeksiyon gelişmesi riski minimize edilir. 


Smiley piercing taktırdıktan sonra ağız ve diş bakımı rutini aksatılmamalı, ancak bakım uygulamaları sırasında piercing delim bölgesinin zarar görmesini önlemek adına nazik olunmalıdır. Smiley piercing takıldıktan sonraki erken dönemde yumuşak ve sıvı yiyecek ve içeceklerin tüketilmesine özen gösterilmelidir. Piercing takısına dokunmamaya çalışmak gerekir. Ayrıca piercing takısının sürekli hareket ettirilmesi enfeksiyon gelişmesi riskini artırabileceğinden bundan kaçınılmalıdır. Kullanılan ağız gargarası mutlaka alkolsüz olmalıdır. Smiley piercing takıldıktan sonra söz konusu bakım talimatlarına uyulması iyileşme sürecini hızlandıran ve bireyin konforunu artıran etkenler olarak öne çıkar. 


Smiley Piercing Yırtılmaya Neden Olur mu?


Smiley piercing taktıran kişilerin en sık karşılaştığı durumların başında smiley piercing kopması gelir. Bu tür istenmeyen durumları önlemek için bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Bunların başında ise yeme ve içme gelir. Tatlı ve tuzlu yiyecekler piercinge yapıştığında ani bir çekme hareketi yapılırsa frenulum derisi yırtılabilir. Bu nedenle smiley piercing kullanan kişiler için en riskli hareketlerden biri sakız çiğnemektir. Sakız fark edilmeden smiley piercinge yapışabilir, yine ani bir çekme hareketi sonucu kanama ve yırtılma gibi durumlarla karşı karşıya kalınabilir.


Smiley piercing kullanan kişilerde frenulum yırtılmasına neden olabilen diğer bir etken de diş teli kullanımıdır. Diş teli frenulum derisiyle yakın bir mesafede konumlandığı için smiley piercingin diş teline takılması riski göz ardı edilmemelidir. Bu durumda da çekme hareketine bağlı olarak frenulum bölgesindeki ince deri hasar görebilir.


Smiley piercing takısı, frenulum bölgesi tamamen iyileşmeden çıkarılırsa bölgedeki deliğin kapanması riski olduğundan iyileşme sürecinin tamamlanması beklenmelidir.