Son zamanların popülaritesi giderek artan takılarından biri olan smiley piercing pek çok insan tarafından tercih ediliyor. Diş etiyle dudağı bağlayan ve “Frenulum” olarak adlandırılan et parçasına takılan smiley piercing nedir, smiley piercing delimi nedir ve merak ettiğiniz diğer soruların yanıtları sizler için blog yazımızda!

Smiley Piercing Nedir?


Smiley piercing dikkat çekici görünümüyle diğer piercing modelleri arasından sıyrılır. Stiliyle fark yaratmak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri olan smiley piercing, “Gülen yüz piercingi” olarak da adlandırılır. Dünyanın hemen her yerinde popüler piercing trendleri arasında yer alır. Ön diş eti ve dudak arasında yer alarak aradaki bağlantıyı sağlayan ince deri şeridi, frenulum olarak adlandırılır. Smiley piercing delimi, bu ince derinin delinmesi ve piercingin ağız içerisine sabitlenmesiyle gerçekleştirilir.


Ağız içerisine takıldığı için smiley piercing fark edilmesi zor bir piercing türüdür. İsmini de yalnızca kişi gülümsediğinde görülmesinden almıştır. Smiley piercing delimi son derece hassas ve ince yapılı bir bölgeye yapıldığından mutlaka alanında uzman ve deneyimli profesyonellere başvurulmalıdır. Aksi takdirde delim bölgesindeki derinin yırtılması gibi istenmeyen durumlar yaşanabilir. Ayrıca bölgenin yapısına uygun, kaliteli ve sağlık açısından zararı olmayan materyallerden üretilen piercingler tercih edilmelidir. Bunun için sektörünün önde gelen üreticilerinin buluşma noktası Huubay’ı ziyaret edebilirsiniz.

Smiley Piercing Nasıl Takılır?


Smiley piercing deneyimli bir profesyonel tarafından uygulandığı takdirde birkaç dakika içerisinde tamamlanan pratik bir işlemdir. Delim işlemine başlanmadan önce, olası bir enfeksiyon oluşması riskini ortadan kaldırmak için ağız bölgesi dezenfekte edilir. Ağız antibakteriyel solüsyon ile çalkalandıktan sonra smiley piercing delimi işlemine başlanabilir.


Delim işleminin yapılabilmesi için diş etiyle üst dudak arasındaki frenulum dokusunu ortaya çıkarmak gerekir. Bu amaçla, üst dudak yukarı doğru gerdirilir ve frenulum dokusu delim işlemine hazır hale getirilir. Smiley piercing delimi sırasında steril iğnelerden faydalanılır. Smiley piercing bölgeye takıldıktan sonra vidalanır ve smiley piercing delimi işlemi tamamlanır.

Smiley Piercing Acıtır mı?


Bir vücut süsleme sanatı olan piercing, cilt altındaki yağ ya da kıkırdak tabakasını özel ekipmanlarla delerek uygulanır. Derinin delinmesini gerektiren bir süreç olduğu için piercing delimi sırasında uygulama bölgesine göre değişen ölçülerde acı hissedilmesi olağan bir durumdur.


Kalın deriye piercing takılması sırasında hissedilen acı daha fazla olmakla birlikte smiley piercing delimi işleminin yapıldığı frenulum bölgesi ince dokuludur. Bu nedenle smiley piercing delimi sırasında genellikle keskin ancak uzun sürmeyen bir acı hissedilir. Elbette bu aşamada smiley piercing delimini yapan kişinin deneyimi ve uzmanlığı ile kişinin acı eşiği belirleyici olacaktır.


Pek çok kişiye göre ağız içi piercing delimi işlemi, kıkırdak ve dudak bölgesi piercing delimine göre daha az acıya neden olmaktadır. Bunun nedeni, dudak ve diş eti arasında kalan küçük ve ince derili bölgede az sayıda sinir ucu bulunmasıdır. 

Smiley Piercing Riskli mi?


Tüm piercing delim işlemlerinde olduğu gibi smiley piercing delimi işlemi de birtakım riskleri beraberinde getirir. Delim yapılacak bölge ince ve hassas bir yapıda olduğundan işlem titizlikle gerçekleştirilmelidir. Smiley piercing delimi profesyonel olmayan kişiler tarafından yapılırsa, piercingin yanlış yerleştirilmesi sonucu diş eti çekilmesi yaşanabilir. Piercingin üzerinde bulunan boncuk gibi parçaların diş minesine zarar vermesi söz konusu olabilir. 


Ağız bölgesi sürekli nemli olduğu için smiley piercing, enfeksiyon riski yüksek bir işlem olarak kabul edilir. Ayrıca cildin piercingi reddetmesi gibi istenmeyen bir durumla karşı karşıya kalınabilir. Bunun sonucunda vücut, aksesuarı deriden uzaklaştırabilmek için daha fazla cilt dokusu oluşturmaya başlayabilir.

>


Tüm bunların yanı sıra smiley piercing deliminden sonra iltihap ve alerjik reaksiyon oluşumu riski doğabilir. Olası risklerin mümkün olduğunca azaltılması için hijyen standartlarına uygun ortamlarda faaliyet gösteren, uzman ve deneyimli profesyoneller tercih edilmelidir. 


Unutulmaması gereken diğer nokta ise smiley piercing deliminden sonra gerekli bakım ve hijyen talimatlarına uyulmasının zorunlu olduğudur. İyileşme süresi kişi özelinde çeşitli etkenlere bağlı olarak değişebilse de bakım talimatlarının ne kadar dikkatli uygulandığı önemli bir faktördür. Sağlıklı ve hızlı bir iyileşme süreci yaşanması için ağız bölgesi tuzlu su ya da salin solüsyonu kullanılarak, günde birkaç kez temizlenmelidir.