Smiley Piercing İltihap (Şişmesi) Nasıl Geçer?


Smiley piercing, diş etini dudağa bağlayan ve “Frenulum” olarak adlandırılan et parçasına takılır. Kadınların ve erkeklerin sıklıkla tercih ettiği smiley piercing ağız içerisinde bulunduğundan, özenli bir bakım ve temizlik sürecine gerek duyulur. Hassas ve ince yapılı bir değil bölgesine takılması nedeniyle olası bir yırtılma sorununu önlemek için smiley piercing deliminin alanında uzman ve deneyimli bir profesyonel tarafından yapılmasına özen gösterilmelidir.


Smiley piercing deliminden sonra sağlıklı ve hızlı bir iyileşme süreci yaşanması için düzenli olarak smiley piercing bakımı ve temizliği yapılmalıdır. Delim işleminin steril olmayan ortamlarda yapılması ya da delim sonrası bakım uygulamalarının yetersiz kalması halinde smiley piercing iltihap gelişimi sorunuyla karşı karşıya kalınabilir.


Smiley Piercing İltihabının Geçmesi İçin Neler Yapılmalı?


Smiley piercing iltihabı geçirmek için uygulanması gereken bazı yöntemler vardır. Bunların başında hijyenik önlemler gelir. Smiley piercing iltihabının geçmesi için eller mutlaka temiz tutulmalı ve piercing bölgesiyle temas edilmeden önce eller iyice yıkanmalıdır. Piercing bölgesinin temizlenmesi için tuzlu su çözeltisi ya da uygun bir antiseptik solüsyon kullanılarak iltihaplanmanın azaltılması sağlanmalıdır. Smiley piercing bölgesine herhangi bir makyaj ya da kozmetik ürünün uygulanması smiley piercing iltihabının artmasına neden olabileceğinden bu konuda dikkatli olunmalıdır.


Ağız içerisinde bulunan smiley piercingin temiz tutulması, iltihabın geçmesi noktasında kritik bir öneme sahiptir. Bunun için her öğünden sonra ağız, hafif tuzlu suyla çalkalanarak ağız içindeki bakteriler azaltılmalıdır. Sigara içen kişiler smiley piercing iltihabı geçene kadar mümkünse sigarayı bırakmalıdır. Sigara içmek smiley piercing delim bölgesinin iyileşmesini geciktirerek iltihaplanma riskinin artmasına neden olabilir.


İltihaplanmanın ve ağrının hafifletilmesi için, doğal antiinflamatuar özellikleriyle bilinen aloe vera bitkisinin özü kullanılabilir. Ancak herhangi bir ürün kullanmadan önce doktor onayı alınması gerekir. Smiley piercing iltihabının şiddetli olması ve iyileşme sürecinin uzaması durumunda vakit kaybetmeden bir doktora başvurmak gerektiği unutulmamalıdır. Doktorun, smiley piercing iltihabını kontrol etmek ve iyileştirmek için antibiyotik tedavisi önermesi söz konusu olabilir. Bu tür durumlarda reçete edilen ilaçlar eksiksiz bir şekilde kullanılmalıdır.