Smiley Piercing Zararları Var mı? Yaptırmalı mıyım?


Son zamanlarda en çok kullanılan piercing türlerinden biri smiley piercingdir. Diş etini dudağa bağlayan frenulum olarak adlandırılan et parçasına takılan piercing türü smiley piercing olarak adlandırılır. Görsel olarak hoş bir görünüme sahip olsa da pek çok kişi smiley piercing zararları olup olmadığı konusunda endişelendiğinden çekimser kalabilir.

Smiley Piercing Riskleri Var mı?


Frenulum dokusu bazı kişilerde çok ince ya da küçük olabilir. Bu tür durumlarda smiley piercing kopabilir. Bu nedenle alanında uzman ve deneyimli bir profesyonel frenulumun piercing takmaya uygun olup olmadığını değerlendirmeli, uygun gördüğü takdirde smiley piercing yapılmalıdır.


Smiley piercing kullanımında söz konusu olan diğer bir risk, piercing toplarının dişlere sürtünmesi nedeniyle diş minelerine zarar verebilmesidir. Dişlere zarar verdiğinin hissedildiği anda smiley piercing mutlaka çıkarılmalı ya da diş hekiminin görüşü alınmalıdır.


Smiley piercing diş teli kullanan kişiler için doğru bir aksesuar olmayabilir. Çünkü smiley piercingin diş tellerine takılması, frenulumun yırtılmasına neden olabilir. Smiley piercing kullanan kişiler sakız çiğneme konusunda dikkatli olmalıdır. Sakızın farkında olmadan smiley piercinge yapışması riski vardır. Bu durumda aniden çekildiğinde kanama ya da yırtılma gibi istenmeyen durumlarla karşı karşıya kalınabilir.

Smiley Piercing Alerjik Reaksiyona Neden Olur mu?


İnsan cildinin tüm dış müdahalelere karşı tepki vermesi söz konusu olabilir. Özellikle dövme ve piercing gibi uygulamalar derinin delinmesi yoluyla gerçekleştiğinden alerjik reaksiyona neden olma riskleri yüksektir. Smiley piercingin alerjik reaksiyona neden olmasına yol açan etkenlerin başında piercing takısının üretildiği malzemenin özellikleri gelir. Seçilen piercing takısı cilt sağlığı açısından zararlı ya da alerjik reaksiyona neden olabilecek özellikteyse kızarıklık ve kaşıntı gibi sorunlar görülebilir.


Smiley piercing deliminin alerjik reaksiyonlara ve sağlık açısından çeşitli sorunlara neden olmaması için çelik, titanyum ve altın gibi kaliteli malzemelerden üretilmiş olmasına özen gösterilmelidir. Smiley piercing delim işlemini yapacak olan profesyonel bu konuda önemlidir. Alerjik reaksiyon ağız bölgesinde tahrişe neden olarak piercing iyileşme sürecini de uzatabilir. Bu tür durumlarda uzman desteği almak gerekebilir.

Herkes Smiley Piercing Yaptırabilir mi?


Smiley piercing hem kadınlar hem erkekler arasında popüler ve kullanım sıklığı her geçen gün artan bir aksesuardır. Ancak ağız içerisine takılması nedeniyle titiz bir bakım ve kullanım süreci gerektiren smiley piercing kullanımı sırasında dikkat edilmesi gereken çeşitli noktalar vardır. Bunlardan biri diş teli kullanımıdır. Diş teli kullanmak, frenulum bölgesinde kısıtlanmaya neden olabildiği için delim işleminin sağlıklı ve güvenli bir şekilde yapılması mümkün değildir.


Smiley piercing delimine engel olan diğer bir durum kişide diş eti hastalıklarının olmasıdır. Diş eti sorunları yaşayan kişilerin smiley piercing taktırması önerilmez. Bu noktada doğru karar verilmesi için alanında uzman ve deneyimli profesyonellerden hizmet almaya özen gösterilmelidir.