Sodalit Taşı Nedir? Faydaları ve Özellikleri Nelerdir?


Yay burcunun sembolü olan sodalit taşı, çivit mavisi rengiyle beğeni toplayan bir doğal taştır. Alüminyum silikat minerali olan ve magmatik kayaçlarda oluşan sodalit taşı, görünüş ve renk olarak lapise benzediği için çoğu kişi tarafından lapis lazuli ile karıştırılır. Lapis lazuliyle arasındaki fark ise sodalit taşının farklı mavi tonu ve üzerinde bulunan beyazlıklardır.


Sodalit ismi taşın içeriğinde bulunan yüksek sodyum mineralinden gelir. Mavi üzerinde beyaz çizgili ya da benekli sodalit taşının bünyesinde az da olsa pirit ya da lapis bulunması söz konusu olabilir. Ülkemizde nadir bulunan sodalit taşının çıkarıldığı ülkeler arasında Brezilya, Kanada, ABD, Romanya, Hindistan, Namibya, Rusya, Fransa ve Myanmar gelir. 


Özellikle iletişim ve iç güdü ile ilişkilendirilen sodalit taşı aynı zamanda bilgelik taşı ya da mantık taşı olarak da bilinir. Üçüncü göz ve boğaz çakralarıyla bağlantılı olan sodalit taşının rengi, taşıyan kişiye yatıştırıcı ve sakinleştirici bir enerji sağlar. Böylece ruhu rahatlatır. Enerji kombinasyonu sayesinde sodalit taşı; ruhsal gelişimini desteklemek, kendini daha iyi ifade etmek ve sezgilerinden faydalanmak isteyen kişiler için ideal bir şifa aracı haline gelir.


Sodalit taşının iyileştirici özelliklerinden faydalanmak için tercih edilebilecek en iyi yöntemlerden biri, enerji merkezlerindeki herhangi bir tıkanıklığın dengelenmesi ve temizlenmesi amacıyla taşın vücuda, özellikle de boğaz ya da üçüncü göz çakralarına yakın olacak şekilde yerleştirilmesidir. Bu sayede boşluklardaki tıkanıklıkları temizlemek, iç sese ve içsel bilgeliğe erişmek mümkün olabilir.


doğal taş fiyatları

Sodalit Taşı Faydaları


  • Sodalit taşı fiziksel becerilerin artırılması konusundaki cömertliğiyle dikkat çeken bir doğal taştır.

  • Boğaz çakrası taşı olarak iletişimin artırılması konusundaki etkilidir.

  • Benlik saygısını geliştirir ve kişinin öz güvenini artırır. Kişiyi sesini özgürce kullanabilmesi için destekler.

  • Ses telleri ve boğaz ile ilgili problemlerin yatıştırılmasına yardımcı olur.

  • Ateşi ve kan basıncını düşürür, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

  • Lenfatik sistem üzerinde iyileştirici etkisi olduğuna inanılır. 

  • Sodalit taş mantık, gerçek ve iç huzurun bir arada olduğu duygusal birlikteliklere giden yolu açar. Kalbe bağlı olmak, sodalit taşıyla çalışan kişilerin sakinleştirici dokunuşu hissedebileceğinin bir göstergesi olarak kabul edilir.

  • Sodalit taşı kişinin zihnindeki bulutları temizler ve umutsuzluğu giderir.

  • Mantıksal düşünme ve problem çözme için ihtiyaç duyulan alanı ve zamanı yaratmaya yardımcı olur. 

  • “Şairin taşı” olarak da adlandırılan sodalit taşı kişiyi hayattaki güzellikleri görmesi ve bu zarafeti en etkileyici şekilde iletmesi için teşvik eder.

  • Pozitif düşünceyi destekler.

  • Boğaz, kalp ve üçüncü göz çakralarıyla bağlantılı olan sodalit taşı, kullanan kişinin bağlatını güçlendirmesine yardımcı olur.

  • Sodalit taşının ruhsal algıya erişen ve aydınlanmaya açılan bir kapı görevini üstlenen hipofiz bezine etki ettiğine inanılır.

  • Kişilerin ruhsal öngörülerinin ortaya çıkmasına yardımcı olur.

  • Sodalit taşının vücuttaki enfeksiyonu, enfeksiyonla birlikte gelen kas gerginliğini ve baş ağrısı gibi diğer semptomları azalttığı düşünülür.

  • Kalsiyum yetersizliği durumunda yardımı olduğuna inanılan sodalit taşı aynı zamanda metabolizmayı düzenleme etkisine sahiptir.

Sodalit Taşı Nasıl Kullanılır?


Sodalit taşının günlük yaşantıya dahil edilmesi, kişinin zihnini ve ruhunu tehlikeye atmayacak şekilde kendini ifade etmesini sağlayan etkili bir yöntemdir. Yaratıcı yönleriyle dikkat çeken kişiler, hareketsiz güçleri uyandırman ve sakinleştirici bir etkiyle kendini kabul etmek için sodalit taşından faydalanabilirler. Uykusuzluk sorununu gidermek için sodalit taşı yastığın altına yerleştirilebilir.


Sodalit taşının koyu mavi tonu, her kıyafetle ve ciltle çarpıcı bir görünüm sağlar. Sodalit taşı kolye modelleri trend bir takı görünümünün ötesine geçerek taşın iyileştirici etkisinden faydalanmayı sağlar. Cilt ile doğrudan temas ettiğinde, vücut titreşimleri emerek sodalit taşının etkisinden optimum fayda sağlayabilir. Siz de Huubay’ı ziyaret ederek doğal sodalit taşı takıları arasından beğenilerinize ve bütçenize uygun seçimler yapabilirsiniz.


doğal taş

Sodalit Taşı Nasıl Temizlenir?


Sodalit taşının benzersiz faydalarından yararlanmak için düzenli aralıklarla temizlenmesi ve negatif enerjilerden arındırılması gerekir. Sodalit taşını evde arındırmak için uygulanabilecek birkaç farklı yöntem vardır.


Sodyum içeren sodalit taşı, su elementiyle ilişkilendirilir. Bu nedenle sodalit taşını suyla yıkamak etkili bir arındırma ve temizleme yöntemidir. Bazı sodalit taşlarının ılık suyla yıkanması mümkün olsa da, tercih edilen yöntem taşı akan suyun altında yıkamak ve bir bezle nazikçe kurulamaktır.


İpek kumaşa sarıldığında enerjisinin güçlü bir şekilde şarj edilmesi mümkün olan sodalit taşı, yaklaşık 10 dakika boyunca güneş ışığının altında bırakıldığında normale göre daha canlı bir enerjiyle dolar. 


Sodalit taşı kendisi gibi kayaç formunda bulunan diğer kristallerle beraber su dolu bir kapta 12 saat süreyle bekletilebilir. Sodalit suyu seven bir taş olduğundan bu yöntem taşı arındırmak için son derece etkili olabilir.


Sodalit taşı kendine özgü mavi renkli ve beyaz damarlı görünümüyle ayırt edilebilen bir doğal taş olsa da, piyasada sahtelerinin bulunması olasıdır. Bu nedenle güvenilir satıcılardan sodalit taşı almaya özen göstermek önemlidir. Huubay güvenilir satıcıları ve zengin ürün çeşitliliği ile doğal taş alışverişlerinizde başvuracağınız ilk adrestir.