Hipoalerjenik ve inanılmaz derecede parlak olduğundan aynı zamanda temelde asla diğer metallerle karşılaştırılmadığında titanyum genellikle piercing için en iyi malzeme olarak kontrol edilir. Tedarik edilmesi daha zor, nadir bir metal olduğundan paslanmaz çelikten daha pahalı olan titanyum piercing son yıllarda giderek daha fazla ilgi görmektedir. O çok merak edilen “Titanyum piercing nedir? sorusunun yanıtını ve titanyum piercingler ile ilgili pek çok önemli bilgiyi sizin için hazırladığımız blog yazımızda bulabilirsiniz.


Titanyum materyal kullanılarak üretilen piercing modelleri, titanyum piercing olarak adlandırılır. Titanyum piercing düzgün bir şekilde bakımı yapılırsa parlaklığını ve antimikrobiyal özelliğini yıllarca korur. Bunun sonucunda uzun süreli kullanım imkanı verir. Titanyumun hafifliği aynı zamanda bu malzeme seçildiğinde aralarından seçim yapılabilecek daha geniş bir boyut ve tasarım çeşitliliğine sahip olunacağı anlamına gelir.

Neden Titanyum Piercing Tercih Etmelisiniz?


Titanyum piercing uzmanların önerdiği piercing modellerinin başında gelir. Bunun birden fazla nedeni vardır. Yapılan araştırmalara göre dünyadaki en yaygın temas alerjini nikeldir ve titanyum nikel içermez. Bu, titanyum piercinglerin hassas cilt tipine sahip ya da nikel alerjisi olan kişiler için güvenli olduğu anlamına gelir.


Titanyum, paslanmaz çelik ve diğer metallere oranla önemli ölçüde daha az yoğunluğa sahiptir. Ancak aynı ölçüde güçlü olduğundan dayanıklılığı ile dikkat çeker. Bükülme ya da kırılma olasılığı titanyum piercinglerde çok azdır.


Daha önce bahsettiğimiz düşük yoğunluk sayesinde titanyum piercingler, diğer metallerden üretilen piercing modellerine göre çok daha hafiftir.

Titanyum Piercing Bakımı Nasıl Yapılır?


Diğer tüm piercinglerde olduğu gibi, her ne kadar titanyum piercing hipoalerjenik ve mikroplara dayanıklı olsa da, düzenli bakıma ihtiyacı vardır. Düzenli bakım yapılırken ılık su ve ideal olarak antimikrobiyal bir sabun kullanılması yeterlidir.


Titanyum piercing sterilize edilirken uygulanabilecek yöntemlerden biri, piercingin kaynar su dolu bir kabın içerisinde en az beş dakika boyunca bekletilmesidir. Böylece yüzeyde kalabilecek herhangi bir ciddi bakteri varsa yeterince dezenfekte edilebilir.

Titanyum Piercing Çeşitliliği Arasından Beğenilerinize Uygun Seçim Yapabilirsiniz


Hafif ve uzun ömürlü piercing modelleri olan titanyum piercingler zengin bir model çeşitliliğine sahiptir. Bu sayede her kadın ve erkek kendi beğenilerine ve kullanım alışkanlıklarına uygun titanyum piercing seçimi yapabilir. Hafif ve uzun ömürlü titanyum piercingler kullanım süresi boyunca oksitlenme yapmaz ve kararmaz. Sağlık açısından herhangi bir olumsuz etkiye neden olmaz. 


Titanyum piercing modelleri arasından seçim yapılırken vücudun hangi bölgesinde kullanılacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Kullanım alışkanlıklarına ve beğenilere uygun bar, kıvrımlı bar, halka ve yarım halka gibi formlardaki piercing modelleri konforlu bir kullanımın yanı sıra stil sahibi bir görünüm için idealdir. Siz de Huubay’ın alanında uzman üreticilerinin özenle tasarladığı ve ürettiği titanyum piercing modelleri arasından seçim yaparak tarzınızı en iyi şekilde yansıtabilirsiniz.