Top Piercing Nasıl Çıkarılır? Nasıl Takılır?


Beden süsleme denilince popüler seçeneklerden biri olan top piercing pek çok kadın ve erkek için benzersiz tarzını gözler önüne sermek için ideal seçimdir. Top piercing nasıl çıkarılır ve nasıl takılır bilmek, uygulama sırasında piercing bölgesinin tahriş olmasını önler. Böylece enfeksiyon ve farklı komplikasyonlar gelişmesi riski ortadan kaldırılır.


Top Piercing Nedir?


Bedenin çeşitli bölgelerine yerleştirilen ve çoğunlukla bilye ya da vida şeklindeki topla süslenen piercing türleri top piercing olarak adlandırılır. Top piercing dudak, kaş, burun, göbek ve dil gibi farklı bölgelere uygulanabilir. Farklı renklerde ve tasarımlarda üretilen top piercingler arasından her birey kendi tarzına ve beğenilerine uygun seçim yapabilmektedir.


Top piercing yeni takıldığında mutlaka düzenli bakım ve temizlik yapılmalıdır. Böylece enfeksiyon gelişmesini önlemek mümkün olabilir.


Top Piercing Nasıl Çıkarılır?


Herhangi bir piercing işlemine başlanmadan önce ilk yapılması gereken ellerin iyice yıkanması ya da elleri sterilize etmek için bir solüsyon kullanılmasıdır. Bu adım, enfeksiyon riskinin azaltılması için önemlidir. Piercing topunun çıkarılması için tırnak ya da steril bir pens kullanılır. Top vida ya da bilye şeklinde olabileceği gibi bazılarının vidalı ya da basınçlı bir şekilde tutturulması da mümkündür.


Piercing topunun çıkarılması için saat yönünde ya da saat tersi yönünde döndürülür. Vidalıysa dikkatlice gevşetilirken basınçlıysa hafifçe bastırılıp çıkarılması gerekir. Top tamamen çıkarıldıktan sonra kaybolmaması için güvenli bir yere koyulmalıdır.


Top Piercing Nasıl Takılır?


Top piercing takılmadan önce yine eller iyice yıkanmalı ya da elleri sterilize etmek için bir solüsyon kullanılmalıdır. Böylece enfeksiyon riskinin azaltılması mümkün olabilir. Piercing topu steril bir tüpe ya da ambalaja yerleştirilir. Üzerinde bulunan, topun temiz ve hijyenik kalmasını sağlayan koruyucu film çıkarılır.


Piercing deliğinin iki tarafı hafifçe tutulur ve piercing topu yerine takmak için piercing deliğinin üzerine yerleştirilir. Top vidalıysa saat yönünde döndürülüp sıkılmalı, basınçlıysa hafifçe bastırılıp yerine oturtulmalıdır. Top piercing sıkıca tutturulmalı ancak aşırı sıkıştırmaktan kaçınılmalıdır. Bu aşamada topun rahat bir şekilde yerine oturtulmasına ve hareket etmemesine özen gösterilmelidir.