Tragus Piercing Acıyor mu? Yaptırmalı mıyım?


Kulağın tragus adı verilen dış kısmına yapılan tragus piercing son yıllarda en çok tercih edilen piercing modellerinden biridir. Tragus piercing her ne kadar kişisel tarzı göz alıcı bir şekilde yansıtma imkanı sunsa da, “Tragus piercing acıyor mu?” sorusuna yanıt almadan karar veremeyen pek çok kişi vardır. 


Seçilen piercing bölgesinde delim yapılmasını gerektiren tragus piercing işlemi sırasında diğer tüm piercing türlerinde olduğu gibi bir miktar acı hissedilmesi normaldir. Ancak acı toleransı kişiden kişiye farklılaştığından tragus piercing sırasında ne kadar acı hissedileceği kişi özelinde değişebilir. 


Tragus piercing delimi mutlaka uzman ve deneyimli bir profesyonel tarafından yapılmalıdır. Tragus piercing delimi sırasında lokal anestezik uygulanması halinde genellikle çok az acı hissedilir. İğnenin deriye girmesi ve tragus piercing takısının yerleştirilmesi birkaç saniye içinde tamamlanır. Bu süre içerisinde hafif bir baskı ve uyuşukluk hissedilmesi söz konusu olabilir.


Tragus piercing deliminden sonra yaşanan iyileşme süreci sırasında hafif bir rahatsızlık hissedilmesi mümkündür. Tragus piercing delimini izleyen ilk birkaç gün boyunca hafif bir hassasiyet ve yanma hissedilebilir. Bu süreçte tragus piercing bakımı ve temizlik düzenli olarak yapılmalı, tragus piercing delimini yapan profesyonelin bakım talimatlarına uyulmalıdır.


Tragus Piercing Bakımını İhmal Etmeyin 


Tragus piercing deliminden sonra bölgede hafif bir ağrı ve şişlik meydana gelebilir. Delim işleminden sonra olası ağrının hafifletilmesi için buz kompresi yapılması fayda sağlayabilir. Bu süreçte doktor tarafından önerilen basit ağrı kesiciler kullanılabilir. Tragus piercing sonrası ağrı genellikle birkaç gün içerisinde kademeli olarak azalarak geçer.


Dikkat edilmesi gereken önemli nokta ise, tragus piercing sonrası herhangi bir acının komplikasyon belirtisi olabileceğidir. Tragus piercing deliminden sonra şiddetli ağrı, acı, şişlik, enfeksiyon belirtisi ya da normal iyileşme sürecinden farklı gelişen bir durum fark edilirse bir sağlık kurumuna başvurmak gerekir. Bu süreçte piercing delimini yapan profesyonelin vermiş olduğu bakım talimatlarına eksiksiz bir şekilde uymak, aynı zamanda  sağlık uzmanı tarafından önerilen tedaviler varsa bunları yerine getirmek çok önemlidir.