En popüler kulak piercing çeşitlerinden biri tragus piercingdir. Abartıdan uzak ancak stil sahibi bir görünüm elde etmek isteyenler için ideal seçimlerden biri olan tragus piercing, kulak kanalının hemen dışında kalan kısma uygulanır. Kafaya doğrudan bağlı kulak kanalının önünde yer alan küçük kıkırdak kanalı üzerine yapılan delim işlemiyle tragus piercing yerleştirilir.

Tragus Piercing Bakım ve Kullanımı 


Piercing taktıran kişilerin en çok dikkat etmesi gereken konu, piercing delim işleminden sonra bakım ve temizlik sürecidir. Bu durum diğer piercing türleri gibi tragus piercing için de geçerlidir. Tragus piercing bakımı ve temizliği konusunda gereken özenin gösterilmemesi; iyileşme sürecinin uzamasına ve enfeksiyon gelişmesi gibi istenmeyen durumlara neden olabilir. Bu nedenle tragus piercing deliminden sonraki iyileşme süreci boyunca; ancak, özellikle delim işlemini izleyen ilk birkaç gün, bakım ve temizlik çok önemlidir.


Bu süreç içerisinde kişiler tragus piercing delim bölgesine dokunmaktan kaçınmalıdır. Ayrıca delim bölgesinin mikrop kapması riskinin azaltılması için belirli aralıklarla tragus piercing bakımı yapılmalıdır. Tragus piercing taktıran kişilerin, delim işlemini izleyen 4 hafta boyunca kulaklık takması önerilmez. 

Tragus Piercing Temizliği Nasıl Yapılır?


Tragus piercing temizliği ve bakımı, tragus piercing delimi yaptıran kişilerin en çok merak ettiği konuların başında gelir. Etkili bir temizlik yapmak ve sağlıklı iyileşme sürecini desteklemek için tragus piercing temizliği sırasında bazı noktalara dikkat edilmesi gerekir.


Tragus piercing temizliği yapılmadan önce eller yıkanmalı ve gerekli hijyen sağlanmalıdır. Temizlik işlemi yapılırken piercingi yerinden oynatmamaya özen gösterilmelidir. Temizlik her gün bir kez gerçekleştirilmeli ve tragus piercin temizliği sırasında alkol ve alkol içeren temizleme solüsyonları kullanılmamalıdır.

Tragus Piercing Temizliği Kaç Günde Bir Yapılır?


Tragus piercing delimini izleyen erken dönemde özellikle ilk 3 gün, kulak ve baş ağrısı hissedilebilir. Genellikle 3 günden sonra ağrılar yavaş yavaş azalmaya başlar. Tragus piercing taktıran kişiler genellikle 5 ila 6 gün sonra tragus piercing temizliği yapmaya başlayabilirler. 


Temizlik ve bakım sırasında nazik hareket etmeye özen gösterilmelidir. Tragus piercing temizliği ve bakımı sırasında nazik olunmazsa, bölgenin tahriş edilmesine bağlı olarak ağrı yaşanması ve iyileşme süresinin uzaması söz konusu olabilir. 


Uzmanların önerisi tragus piercing temizliğinin günde bir kez yapılması yönündedir. Günde bir kezden fazla temizlik yapılması bölgenin tahriş olmasına ve zarar görmesine neden olabilecektir.

Tragus Piercing Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?


Ne yazık ki, piercing taktıran herkes piercing bakımı konusunda aynı hassasiyete sahip değildir. Doğru ve düzenli bakım uygulamayan kişiler, bu duruma bağlı olarak farklı sorunlar yaşayabilirler. Bakım yapılmaması ve piercing kullanımına özen gösterilmemesi halinde tragus piercing delim bölgesinde yara ve şişlikler meydana gelebilir. Oluşan yaraların kısa sürede iyileşmemesi sonucunda kişinin yaşam kalitesi olumsuz yönde etkilenebilir.


Düzenli ve yeterli bakım uygulanmaması halinde tragus piercing delim bölgesinde yara ve şişliğin yanı sıra enfeksiyon sorunları yaşanabilir. Enfeksiyonun giderilmesi için çoğu hastanın uzun bir ilaç tedavisine ihtiyacı olur.

Tragus Piercing İltihabı Neden Olur?


Tragus piercing her yaş grubundan kişiye uygulanabilir. Bununla birlikte gelişme çağındaki kızlarla belirli bir yaşın üzerindeki kadınlara tragus piercing önerilmez. Bunun nedeni, bahsi geçen yaş dönemlerindeki kasınlarda tragus piercing delimine bağlı olarak farklı reaksiyonlar oluşması riski bulunmasıdır.


En sık karşılaşılan reaksiyonların başında, iltihap gelir. Tragus piercingin üretiminde kullanılan malzemeye karşı alerjik reaksiyonu olan ya da delim işleminin ardından gerekli tragus piercing bakımını uygulamayan kişilerde iltihap gelişmesi riski daha fazladır. Bunun yanı sıra tragus piercing deliminden sonra kulaklık takan kişilerde, enfeksiyon gelişimiyle sık karşılaşılır.


Tragus piercing iltihabı oluşmaması için dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri, bakım işleminin doğru ve düzenli bir şekilde uygulanmasıdır. Diğeri ise takılan tragus piercinginin sağlık açısından zararı olmayan materyallerden üretilmiş olmasıdır. Huubay’da bir araya gelen üreticilerin kaliteli, şık ve uygun fiyatlı tragus piercing modelleri arasından seçim yaparak daha sağlıklı bir iyileşme süreci yaşayabilirsiniz.

Tragus Piercing Ne Zaman Değiştirilmeli?


Tragus piercing deliminden sonra değişim yapılması zorunlu değildir. Ancak kişi delim işlemi sırasında takılan takıyı değiştirmek istiyorsa iyileşme süreci tamamlanana kadar beklemelidir. Bölgedeki ağrının, şişliğin ve kabuklanmanın tamamen geçmesiyle birlikte tragus piercing değişimi yapılabilir. 


Bununla birlikte iyileşme süreci tamamlanmış olsa da piercing değiştirilirken dikkatli olunmalıdır. Aksi takdirde bölgenin tahriş olması ve yeniden ağrılı bir süreç yaşanmaya başlanması riski vardır.


Tragus piercing bakımı sırasında, delim bölgesine dokunmamak gerekir. Bunun nedeni işlem sonrası erken dönemde delim bölgesinin hassasiyetinin fazla olmasıdır. Tragus piercingine dokunulduğu takdirde bölge zarar görebilecektir. Bunu önlemek için tragus piercing bakımı sırasında nazik olunması ve tuzlu su kullanılmalıdır.


Tuzlu suyun özelliği piercing delim bölgesindeki mikropları hızlı bir şekilde uzaklaştırmasıdır. Bu sayede mikrop kapma riski azalacak, sağlıklı ve hızlı bir iyileşme süreci yaşanacaktır.