Tragus Piercing Şişmesi Nasıl Geçer? Nasıl İyileşir?


Dikkat çekici görünümü destekleyen bir kulak piercingi türü olan tragus piercing hem erkekler hem kadınlar arasında ilgi gören modellerdendir. Alanında uzman ve deneyimli profesyoneller tarafından yapılması gereken tragus piercing deliminin steril bir ortamda gerçekleşmesi çok önemlidir. Tragus piercing deliminden sonra da sağlıklı ve hızlı bir iyileşme süreci yaşanabilmesi için düzenli bakım uygulanmalıdır. Aksi takdirde tragus piercing delim bölgesinde enfeksiyon ya da farklı komplikasyonlar gelişmesi riski vardır. Bununla birlikte bazı durumlarda delimden sonra tragus piercing şişmesi meydana gelebilir.


Tragus Piercing Şişmesi İçin Ne Yapılır?


Tragus piercing şişmesi, delim işleminden sonra sık karşılaşılan bir komplikasyon olmakla birlikte şişmenin hafifletilmesi ve iyileşme sürecinin hızlandırılması için bazı noktalara dikkat edilmesi gerekir.


İlk olarak tragus piercing iyileşmesi tamamlanana kadar tragus bölgesi düzenli olarak temizlenmelidir. Temizlik ve bakım işlemine başlamadan önce ellerin hijyenini sağlamak üzere eller iyice yıkanmalıdır. Daha sonra piercing bölgesi steril bir temizleyici ya da tuzlu su çözeltisi kullanılarak nazikçe temizlenir. Tam iyileşme gerçekleşene kadar günde 2 ila 3 kez tragus piercing temizliği yapılması önerilir. Düzenli bakım ve temizlik uygulamasının yanı sıra tragus piercingine dokunmamaya ve piercingle oynamamaya özen gösterilmelidir. 


Tragus piercing şişmesinin azaltılması ve iyileşmenin hızlandırılması için etkili diğer bir yöntem tuzlu su çözeltisi kullanmaktır. Bir fincan ılık suyun içine bir çay kaşığı tuz eklenerek  karıştırılır. Tuzun eritilmesiyle doğal bir tuzlu su çözeltisi elde edilir. Daha sonra temiz bir parça pamuk ya da pamuklu çubuk tuzlu su çözeltisine batırılır ve tragus piercing bölgesi nazikçe temizlenir. 


Tragus piercing deliminden sonra ortaya çıkan şişliği ve rahatsızlığı gidermek için doktorun ya da piercing delim işlemini yapan profesyonelin önerdiği pomatlar kullanılabilir. Bu süreçte doktor tarafından antiinflamatuar ilaçların kullanımının önerilmesi de söz konusu olabilir. 


Tragus bölgesinde ortaya çıkan şişliğin giderilmesi için işlemden sonraki ilk birkaç gün, 10 ila 15 dakikalık sürelerle buz kompresi yapılabilir. Buz torbası tragus piercing bölgesine uygulanırken buz torbası steril bir beze sarılmalıdır.