Piercing kişinin kendi tarzını, yaratıcı bir şekilde gözler önüne sermesini sağlayan sıra dışı takılardan biridir. Piercingin popülerliği arttıkça, farklı bölgelere takılan piercingler ön plana çıkmaktadır. Piercing kullanımına farklı bir boyut getiren ve göz alıcı bir tarz yaratan tragus piercing bunlardan biridir.


Kulağın; yüzün yan tarafına bağlanan, kulağın merkezine doğru çıkıntı yapan ve kısmen kulak kanalını kaplayan bölgesi tragus olarak adlandırılır. Piercing deliminin yapıldığı bölgeler arasında tragus da bulunur. Tragus piercing hoş bir görünüm sağlasa da pek çok kişi tragus piercing zararları konusunda endişelendiği için karar verememektedir.


Öncelikle kabul edilmesi gereken; tragus piercingin son derece estetik bir görünüm sağladığı, ancak son derece dikkatli bir şekilde uygulanması gerektiğidir. Tragus piercing delimi, mutlaka alanında uzman profesyoneller tarafından ve hijyen standartlarının kusursuz bir şekilde sağlandığı ortamlarda yapılmalıdır. 


Peki tragus piercing felç eder mi? Profesyoneller tarafından hijyen koşullarına uygun ortamlarda yapılan piercing delimi herhangi bir risk taşımaz. Ancak aksi durumda; piercing delimi sonrası oluşan enfeksiyon, kişinin felç riskiyle karşı karşıya kalmasına neden olabilir. Uzmanlar tarafından yapılan piercing delimi sırasında omurga da ya da beyinde, felç oluşumuna neden olabilecek herhangi bir travmatik sinir hasarı yaşanmaz. 


Bununla birlikte, uygulama bölgesi özelinde iyileşmesi uzun zaman alabilecek ve kişinin enfeksiyona açık hale gelmesine neden olabilecek bir yara oluşur. Bu nedenle; tragus piercing başta olmak üzere piercing delimi yaptırmak isteyen kişiler, titiz bir araştırma süreci ile güvenilir ve steril uygulamalar gerçekleştiren profesyonellere ulaşmalıdır. 


Ayrıca, kullanılacak piercing takısının kalitesi ve takılacağı bölgeye uygunluğu dikkat edilmesi gereken diğer bir konudur. Kaliteli materyaller kullanılarak üretilmiş ve sağlık açısından hiçbir zararı olmayan piercing modellerini tercih etmek bu aşamada çok önemlidir. Huubay’ın zengin ürün yelpazesinde, güvenilir üreticilerin beğenilerinize hitap edecek tasarımlarına erişebilirsiniz.

Tragus Piercing Nedir?


Kulak kanalını neredeyse kaplayan kıkırdak kanalının üzerinde yer alan piercing, tragus piercing olarak adlandırılır. Küçük ve kalın kıkırdak parçasının üzerine takılan piercing, tarz sahibi bir görünüm kazandırır. Bununla birlikte, tragusun çok küçük olduğu durumlarda tragus piercing kullanımı önerilmeyebilir.

Tragus Nasıl Delinir?


Tragus kulağın delici bir tabancayla ulaşılması zor, küçük bir bölümü olduğu için genellikle iğneyle delim yapılması tercih edilir. Tragus piercing delim işlemine başlanmadan önce bölge antibakteriyel solüsyonla temizlenir. Böylece delim bölgesine mikrop ya da bakteri girmesi önlenebilir. Bölgeye iğneyle girildikten sonra piercing takılır ve tragus piercing delim işlemi tamamlanır. 

Tragus Piercing Acıtır mı?


Tragus piercing kalın bir kıkırdak parçasına takıldığı için acıya ve ağrıya neden olabilen bir işlemdir. Ancak hissedilen ağrı miktarı her birey özelinde, ağrı toleransına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Tragus piercing delimi sırasında lokal anestezik etkili krem kullanılması söz konusu olabilir.


Unutulmaması gereken nokta, kulak tragusunun esnek bir kıkırdak tabakasından oluştuğudur. Bu, ağrıya neden olan sinirlerle kulağın diğer bölgeleri kadar dolu, kalın bir doku olmadığı anlamına gelir. Uygulama yapılacak bölgede sinirler ne kadar azsa, hissedilecek ağrı da o kadar az olur. Bununla birlikte, kıkırdağın delinmesi ete göre daha zordur. Kıkırdak delimi sırasında, iğnenin geçirilmesi için daha fazla baskı uygulanması gerekir. Eğer delim işlemini yapan kişi yeterli deneyime ve uzmanlığa sahip bir profesyonel değilse, hissedilen ağrı daha fazla olabilir.


Elbette herhangi bir piercingde olduğu gibi, tragus piercinginde de ağrı miktarı kişi özelinde değişiklik gösterebilir. Çoğu kişi için, delim işleminin en fazla acıya neden olduğu an, iğnenin girdiği andır. Bunun nedeni, iğnenin deriyi ve sinirlerin üst katmanını deliyor olmasıdır. İğnenin tragustan geçtiği sırada ise genellikle bir baskı ve kıstırma hissi oluşur. 


Delim işleminde kullanılan tabancalar, kıkırdak delimi sırasında iyi sonuç vermez. Kıkırdağın zarar görmesi gibi sorunların yanı sıra daha fazla ağrıya ve yara izine neden olabilir. Bu nedenle tragus piercinginin delimi iğne kullanılarak yapılmalıdır.


Diğer tüm piercinglerde olduğu gibi tragus piercing deliminden sonra da bölge temiz tutulmalı ve düzenli olarak bakım yapılmalıdır. Bölgenin temizliği konusunda gereken özen gösterilmezse enfeksiyon kapma riski ile karşı karşıya kalınabilir. Tragus piercing deliminin neden olduğu ağrı diğer piercing türlerine göre biraz daha fazla olabilse de, delim işleminden sonra gereken bakımın yapılması ve hijyenin sağlanması sayesinde enfeksiyon oluşumunu önlemek ve iyileşme sürecini hızlandırmak mümkün olabilir.


Tragus Piercing Riskli mi?


Tragus piercing delimi, diğer piercing türleri gibi bazı riskleri beraberinde getirir. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken en önemli etkenlerden biri, tamamen iyileşme sağlanana kadar bölgenin temiz tutulmasıdır. Tragus piercing delimini yapan profesyonelin bakım talimatlarına eksiksiz bir şekilde uymak önemlidir. 


Tragus piercing deliminden sonra üç günden fazla şişme görülmesi bir enfeksiyon belirtisi olabilir. Tragus piercinginin enfekte olması son derece acı verici bir durum olabilse de, hijyen prosedürlerine uyulması ve bölgenin temiz tutulması olası bir sorunla karşılaşılması riskini minimize eder.

Tragus Piercingi Enfekte Olursa Ne Yapılmalı?


Tragus piercinginin enfekte olması; bölgede ağrılı bir zonklamaya, sıcaklık artışına ve irin gelmesine neden olabilir. Böyle bir durumda, enfeksiyonun yayılmasına neden olabileceğinden bölgeye dokunmamak gerekir. Bölgede kaşıntı hissedilse dahi temas etmemeye özen gösterilmelidir. 


Enfeksiyon oluşan bölge, günde en az 3 kez tuzlu suyla temizlenmelidir. Salon enfeksiyonu temizlemeye yardımcı olabilir, derinin altındaki mikrop ve bakterileri öldürebilir. Düzelme olmadığı takdirde, bir sağlık kurumuna başvurmak için geç kalınmamalıdır. Bu durumda antibiyotik reçete edilmesi söz konusu olabilir.


Tragus Piercinginin İyileşmesi Ne Kadar Sürer?


Tragus piercingi kalın bir kıkırdak delinerek takılır. Bu nedenle, tam bir iyileşme sağlanması için 3 ila 6 ay arasında değişen bir süreye ihtiyaç duyulur. Piercing enfekte olursa ya da tam iyileşme olmadan çıkarılırsa, iyileşme süresinin uzaması gibi istenmeyen durumlar yaşanabilir. 


Hızlı ve sağlıklı bir iyileşme süreci yaşamak için, hijyen kurallarına uyulması ve tragus piercing çıkarılmadan ya da değiştirilmeden önce tam iyileşmenin beklenmesi çok önemlidir.

Tragus Piercing Bakımı Nasıl Yapılır?


Tragus piercing deliminden sonra bölgede hiçbir şekilde mikrop ya da bakteri bulunmamalıdır. Bunun için bölge düzenli olarak temizlenmeli, gereken bakım sağlanmalıdır. Tragus piercingi delim bölgesi günde iki ya da üç kez, tuzlu su çözeltisi kullanılarak ve hassas bir şekilde dezenfekte edilmelidir. Mikrop ve bakteri oluşumunu önlemek için piercinge elle temas edilmemelidir. Tragus piercing deliminden sonra ortaya çıkan ağrı geçse ya da hafiflese dahi, delim işlemini yapan profesyonelin belirttiği süre boyunca bakım rutinine devam edilmelidir.


Tragus Piercingi Nasıl Değiştirilir?


Tragus piercingi değiştirilmeden önce bölgenin tamamen iyileşmesini beklemek gerekir. İyileşme süreci tamamlanmadan önce piercing çıkarılırsa, bölgenin enfeksiyon kapması riski ile karşı karşıya kalınabilir. Bunun sonucunda deliğin hafifçe kapanması söz konusu olabilir. 


Tragus piercingi delim bölgesi ortalama 3 ila 6 ay arasında iyileşmekle birlikte olası bir enfeksiyon, iyileşme sürecini uzatabilir. İyileşme tamamlandıktan sonra eller yıkandıktan sonra mevcut tragus piercingini çıkarıp yenisini takmam mümkündür.