Unakit taşı; pembe feldspat (veya kırmızı ortoklaz), yeşil epidot ve kuvars taşının bir arada olduğu bir kayaç türü olarak bilinir. Diğer bir deyişle 3 mineralin birleşimi sonucu oluşur. Kaya halinde granite benzeyen bir yapısı olan unakit taşının yeşil renkli görünümüne, içindeki pembe ve kırmızı renk parçacıkları eşlik eder. Son derece hoş bir görünümü olduğundan süs eşyası, takı ve tesbih yapımında sıklıkla kullanılan doğal taşlar arasında yer alır.


Sertlik derecesi 6 ila 7 arasında olmasına karşın unakit taşının kırılması kolaydır. Özellikle yeşil kısmı kırılganlığıyla öne çıkar. Kırıldığı zaman ise yapısal özelliklerinden dolayı düzensi bir şekilde parçalanır. Değerli taş kalitesine sahip nadir bir metamorfik kaya oluşumu olarak bilinen unakit taşına kesim işlemi uygulanırken dikkatli olmak gerekir. Kırılgan bir doğal taş olduğu için en iyi kesim şeklinin kabason kesim olduğu unutulmamalıdır.


doğal taş fiyatları

Unakit Taşı Özellikleri


Unakit taşı psişik görüşü açmayı teşvik eden bir değerli taş olarak kabul edilir ve titreşim taşı olarak da bilinir. Üçüncü göz çakrasıyla uyumlu bir şekilde çalışan unakit taşı, taşıyan kişinin hayattan istediği şeyleri görselleştirmesine yardımcı olan bir doğal taştır.


Stres seviyesinin azaltılmasını ve uyku kalitesinin iyileştirilmesini sağlar. Duygular üzerinde dengeleyici bir etkisi vardır. Anda olma duygusunu artırdığından meditasyon sürecinde kullanılması önerilir. Kişinin geçmişten kurtulmasına yardım eder ve geçmişteki acı verici anların bugünü etkilemesini önler. Güçlü ve canlı titreşimleriyle kişinin ruhsal yaşamının bir parçası haline gelir ve şimdiki ana bağlı kalmayı sağlar.


Unakit taşı fiziksel duyguları dengeleyen bir topraklama taşıdır. Aynı zamanda bir vizyon taşı olduğu için duygularına maneviyatla dengelenmesine yardım eder, gerekli durumlarda topraklama sağlar. Psikolojik ve ruhsal gelişmeyi engelleyen durumları serbest bırakır, yenilenme sürecini destekler.


Unakit taşıyla ilişkilendirilen çakralar 3. göz çakrası ve kalp çakrasıdır. Unakit taşını düzenli olarak kullanmak bu çakraların dengelenmesini, çakralardaki tıkanıklıkların giderilmesini ve bu çakralardan daha iyi faydalanılmasını sağlar. Aynı zamanda unakit taşı, akrep burcuyla özdeşleştirilen bir doğal taştır. Burcu ya da yükseleni akrep olan kişilerde, unakit taşının etkilerinin daha kolay ve daha güçlü bir şekilde ortaya çıktığı bilinir.

Unakit Taşı Faydaları


  • Unakit taşıyla meditasyon yapmak; kişinin enerji alanını, geçmişten vazgeçmesine yardımcı olacak güçlü ve nazik titreşimlerle doldurur. Bu sayede kişi eski anılar arasında kaybolmak yerine sahip olduğu güçle ilerlemeye başlar. 

  • Üçüncü göz çakrasına yerleştirildiğinde, geleceği yönlendirmek için geçmişten iç görü kazanmayı sağlar.

  • Duygusal açıdan düştüğünü hisseden kişiler, unakit taşının iyileştirici enerjisinden faydalanabilirler. 

  • Unakit taşı çaresizlik duygularıyla savaşmaya yardımcı olan bir doğal taştır. 

  • Aynı zamanda unakit taşı kötü titreşimlerin kişinin ruhsal yörüngesine girmesini önler. Bu sayede kişi, kendisini olumsuz yönde etkileyen insanları hayatından çıkarabilir.

  • Karar verme sürecini destekler.

  • Doğru yanıtı yok gibi görünen durumlara daha net bir bakış açısıyla yaklaşmaya yardımcı olur. 

  • Dengeleyici enerjisiyle öne çıkan unakit taşı, dengeli bir ilişki arayan kişilerin mutlaka hayatına dahil etmesi gereken doğal taşlardandır.

  • Enerji dengeleyici özelliği sayesinde hem zihinsel hem fiziksel hastalıklardan korunmaya yardımcı olur.

  • Uykusuzluk sorununu gidermek için kullanılabilir.

  • Enerjiyi dengeleyerek çakraları açar, kişinin daha hoşgörülü ve stresten uzak bir yaşam sürmesine yardımcı olur.

  • Ruhsal gelişim sürecini destekler.

  • Çeşitli bağımlılıklarla savaşma sürecine katkıda bulunur. 

  • Üreme sistemini düzenlediğine ve göz sağlığını desteklediğine inanılır. 

Unakit Taşı Nasıl Temizlenir?


Diğer tüm doğal taşlar gibi unakit taşı da hem kullanılmaya başlamadan önce hem düzenli aralıklarla temizlenmelidir. Bu sayede unakit taşının üzerinde biriken negatif enerjinin temizlenmesi ve taşın arındırılması mümkün olur. Unakit taşını temizlemek için kullanılabilecek belli başlı yöntemler bulunur. Bu yöntemleri şu şekilde sıralamak mümkündür:


doğal taş


  • Unakit taşını toprağa gömebilir ve bir gece boyunca toprakta bekleterek negatif enerjilerden arındırabilirsiniz.

  • Unakit taşını bir tütsü yardımıyla arındırmayı tercih edebilirsiniz.

  • Unakit taşını negatif enerjilerden arındırmak için güneş ışığından faydalanabilirsiniz.

  • Unakit taşını selenit taşının ya da bir tuz lambasının yanında bırakarak arındırmayı tercih edebilirsiniz.

Unakit Taşı Gerçek mi Nasıl Anlaşılır?


Son yılların en popüler doğal taşlarından biri olan unakit taşının gerçek olup olmadığını anlamak için sıcaklık ve ısıtma yöntemlerinden faydalanılabilir. Doğal taşlar yapısal özellikleri gereği, oda sıcaklığında soğuk olmalarına karşın; sahte ya da boyanmış doğal taşlar daha sıcak olurlar.


Isıtma yönteminde, gerçekliği tespit edilmek istenen doğal taş bir miktar ısıya maruz bırakılır. Böylece üzerindeki rengin gerçek mi yapay mı olduğu tespit edilebilir. Doğal olmayan yani sonradan boyanmış taşlar, ısıya maruz bırakılmaları halinde boyalarını yavaş yavaş salacaktır.


Unakit taşı, kalp çakrasıyla ilişkili bir doğal taş olduğu için kalp çakrasıyla çalışan diğer doğal taşlarla birlikte kullanılması uygundur. Kristal kuvars ve akuamarin, unakit taşının birlikte kullanılabileceği doğal taşlara örnek olarak verilebilir.