Ateş elementinden olan yay burcu zodyağın dokuzuncu burcu olarak bilinir. Yönetici gezegeni Jüpiter olan yay burcu vücutta kalça bölgesini yönetir. Kalça ve bel bölgesinden kilo almaya meyilli olan yay burcu mensupları metabolizmalarına dikkat etmeli ve kendine uygun egzersizlerle bu duruma karşı kendilerini güçlendirmelidir. Hareketten ve her tür spordan keyif alan yay burçları, doğayla iç içe olmayı çok severler. 


Yay burçları pozitif bakış açıları, iyimserlikleri, iletişim becerileri ve her tür ortama uyum sağlama yetenekleriyle öne çıkarlar. İlgilendikleri konulara karşı ilgilerini çabuk kaybedebilirler. Felsefe, din, farklı diller, metafizik, değişik kültürler, yeni yerler ve insanlar tanımakla ilgilenirler. Araştırmayı, gezmeyi, seyahatlere çıkmayı severler. Kendilerini düşünsel anlamda besleyen ve farklı bakış açıları kazandırmayı başaran kişilerle zaman geçirmekten keyif alırlar.


Düşüncelerini başkalarıyla paylaşmaktan ve karşılarındaki kişilerin buna ilişkin görüşünü öğrenmekten hoşlanırlar. Toplum, bilim, teknoloji, astronomi, çevre, felsefe, din, uzay, sanat ve daha pek çok konu yay burcu mensuplarının ilgi alanına girer. 


Yay burçları neşeli yapılarıyla içten arkadaşlık ilişkileri kurarlar. Dürüst, iyi niyetli ve cömert yapılıdırlar. İyi birer dinleyici olan yay mensupları iyi bir dinleyici olmalarının yanı sıra çözüm bulmaya ve desteklemeye odaklanırlar. Kolay heyecanlanır ve kolay affederler. Kinci olmayan yaylar için başkaları tarafından önemsenmek önemlidir. 


Aşık oldukları durumlarda dahi özgürlüklerini ikinci plana atmazlar. Zeki, entelektüel, bağnaz olmayan ve özgürlüğüne saygılı partnerlerle mutlu ilişkiler yaşayabilirler. Eş seçiminde çok özenli olmayan yay burcu mensupları karşısındaki kişiye duygusal bağlarla bağlandığı gibi cinselliğe karşı da duygusal bir yaklaşım sergilerler. Yalnızlıktan çok korkan yay burcu mensupları ufuklarını açacak, kendilerini her anlamda besleyip büyütecek insanlarla bir arada olmaktan keyif alırlar.


doğal taş fiyatları

En Çok Tercih Edilen Yay Burcu Doğal Taşları Huubay’da


Bir yandan Jüpiter’in himayesinde olmak bir yandan ateş elementi olmak yay burçlarının çelişkili karakterler gibi görünmesine neden olabilir. Ancak bu iki farklı ve zıt özelliğin yay burçlarında kendini dengeli bir şekilde göstermesi için yay burcu doğal taşları sıklıkla kullanılır. Güçlü ve enerjik bir kişiliğe sahip olan yay burçlarının kullanabileceği doğal taşları Huubay’da bulabilirsiniz. Güvenilir satıcıların buluşma noktası Huubay’da gerçek ve kaliteli yay burcu doğal taşlarını en uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.

Yakut Taşı


Yakut taşının yay burcu mensuplarının özgürlükçü ruhunu desteklediğine inanılır. Kişinin pozitif enerji yaymasına yardım ettiği düşünülen yakut taşının akik taşıyla birlikte kullanılması önerilir. Bu sayede yakut taşının ruhsal dengeleyici özelliğini açığa çıkarmak mümkün olur. Ayrıca akik ve yakut kombinasyonu kişiye öz güven ve cesaret kazandırır. 


Yakut taşı en güçlü enerjiye sahip taşlardan biridir. Yay burcu mensuplarının inatçılık özelliklerini sakinleştirerek çevresindeki kişilerle ilişki kurma sürecini kolaylaştırır. Yayların kaygılarından kurtulmasına yardımcı olan yakut, öz güven kazandırır. Yayların başarısını destekleyerek takdir kazanmalarını sağlar.

Azurit


Azurit taşıyan kişinin sezgilerini açan bir doğal taştır. Yay burçları, başladıkları ilişkilerde önemli ölçüde yal hız kalma korkusu yaşarlar. Azurit taşının yay burcu mensuplarını bu korkularından kurtardığına inanılır. Bağlanmaktan korkan tarafı serbest bıraktığına inanılan azurit taşı özellikle güvensizlik ve kaygı üzerinde olumlu etki sağlar. Sezgileri geliştirdiğine ve duyguları güçlendirdiğine inanılır. 


Azurit taşı entelektüel düşünmeye yardımcı olur, hafızayı güçlendirir. Üretkenliği artırmasının yanı sıra endişeyi ve stresi azaltarak genel ruh halinin iyileşmesine yardımcı olur. Meditasyon için yararlı olduğuna inanılan azurit taşının, diş ve cilt sağlığını desteklediği düşünülür.

Topaz


En çok tercih edilen yay burcu doğal taşlarından biri topaz taşıdır. Yüksek frekanslı bir doğal taş olan topaz taşı gerçeği teşvik etme özelliğine sahiptir. Yay burcu mensupları zaman zaman duygularını ifade etmekte zorlanmakta olup; bu tür durumlarda topaz taşı en büyük yardımcıları haline gelebilir. Topaz taşını kullanan yaylar duygularını ve düşüncelerini çok daha kolay bir şekilde ifade etmeye başlayabilirler. 


Topaz taşı ruh ve zihin arasındaki uyumu yakalamaya yardımcı olur ve kişinin zihinsel kapasitesini artırır. Problem çözme yeteneğini destekler. Kalıcı ilişkiler kurmaya yardımcı olan topaz taşı aynı zamanda aile yaşamına sakinlik ve huzur getirir. Aynı zamanda hem mor hem mavi rengi yansıta topaz taşı yay burçları için önemli bir tılsımdır. Hatta yay kadınlarının gençlik iksiri olarak da bilinir. 

Lapis Lazuli


En ihtişamlı yay burcu taşlarından biri olan lapis lazuli taşının üçüncü göz çakrayı aktifleştirdiğine inanılır. Yay burcu mensuplarına gerçeği ve bilgeliği getirdiğine inanılan lapis lazuli taşı, kişiyi maneviyatın derinliklerini keşfetmeye sevk etme özelliğine sahiptir. Kişiler arası güvene dayalı iletişimi teşvik eden lapis lazuli, ruhsal bilgi dağarcığını genişletmeye yardımcı olur. 


Aynı zamanda lapis lazuli taşı yay burçlarına benlikleriyle ilgili güçlü bir anlayış ve yüksek bir bilinç kazandırmayı sağlar. Mavi taş olarak da bilinen lapis lazuli taşı yay burcunun uğurlu taşları arasında yer alır. İyi şans getirme ve yaratıcılığı ortaya çıkarma özellikleriyle öne çıkar. 

Sedef


Benzersiz görünüme sahip bir yay burcu doğal taşı olan sedef, deniz canlılarının kabuklarında  bulunmaktadır. Bereket, mutluluk, şans ve para getirdiğine inanılan sedef yay burcu mensuplarının analiz yeteneğini güçlendirir. Ayrıca muhakeme kabiliyetini destekler. Zihin açıklığı veren ve konsantrasyon yeteneğini geliştiren sedef, kişinin kendisini daha zinde, dinç ve enerjik hissetmesine yardımcı olur.


doğal taş
 

Obsidyen 


Obsidyen en güçlü yay burcu doğal taşları arasında ilk sıralarda gelir. Soğuyan lavlardan meydana gelen bu şifa kristali bünyesinde su, ateş ve toprak unsurlarını bir arada barındırır. Bu nedenle son derece etkili bir topraklama taşı olma özelliğine sahiptir. 


Obsidyen taşı yay burçlarının karakterlerindeki istenmeyen özellikleri törpülemek için kullanması önerilen bir doğal taştır. Kişinin olumsuz yönlerini yüzeye çıkaran obsidyen taşı daha sonra bunların etkisini azaltır. Obsidyen taşı sahip olduğu farklı renkler sayesinde yay burcu doğasının farklı taraflarıyla rezonansa girmeyi başarır. 


Mavi obsidyen taşı, astral seyahati teşvik eden üçüncü göz taşı olarak da adlandırılır. Geniş bir enerjisi olduğundan sezgileri güçlendirdiği ve üretkenliği artırdığına inanılır. Altın rengi obsidyen, solar pleksus çakrasını aktive eder. Üçüncü göz ve taç çakralarla hizalanmasına yardımcı olduğu düşünülen obsidyen taşının ilham ve bilgelik kazandırdığı düşünülür. 

Turkuaz


Liderlik etmeyi seven kişilere önerilen turkuaz taşı en çok beğenilen yay burcu taşları arasında yer alır. Yay burcu mensupları için bağımsız düşünce, hızlı düşünebilme ve kararlılık çok önemlidir. Turkuaz taşı ise bu özelliklerin gelişmesini destekler. Çakralar arasındaki uyumsuzluğu ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Arındırıcı niteliklere sahip olan turkuaz taşı yay burçlarının kibirli ve bencil görünmesini, bu nedenle ilişkilerinin zarar görmesini önler. Turkuaz aynı zamanda enerji alanlarını çakralarla yeniden dengeleme ve hizalama görevini üstlenir. Bu sayede yay burçları fiziksel ve zihinsel problemlerle güçlü bir şekilde mücadele edebilirler. 

Ay Taşı


Ay bağlantısı ve dişil enerjisi nedeniyle ay taşı en etkili taşlardan biridir. Yay burçlarının yaşam ritmini düzenler, hayatın akışına uymalarına yardımcı olur. Ayrıca daha isabetli ve hızlı karar verme sürecini destekler.